Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K počítači jaké světlo?

Od: papene* odpovědí: 4 změna:

Prosím jaké má být správné osvětlení k počítači?

Nebo nevhodnější i kvůli očím.

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

1x

To je strašně individuální. Třeba já u počítače nesnáším jakékoliv úsporky nebo zářivky i když normálně s nima doma svítíme skoro všude. Pokud mám u počítače lampičku s takovou "žárovkou" tak mě z toho hned za chvíli bolí hlava, takže mám u PC malou lampičku s klasickou 40W žárovkou. Ale jsou zase lidi kterým právě takové světlo u počítače maximálně vyhovuje.

troja*

... taktéž mám stolní lampu na otočném rameni - 25 W žárovku - opál E27 RVHP a když už ji rozsvítím, tak mávnutím ruky lampu pošlu za monitor, kde osvětluje zeď a nebo si ji přitáhnu nad klávesnici a mám osvětlený stůl. Lampa i když je dost hluboká, tak mi z ní ty "jau, jau" úprdky vyčnívaly.

hodnocení

1x
Platí jedno pravidlo o LCD jestli je to i u crt a plazmy nevím..
Pokud možno nejlépe stropní svítidlo třeba za zády tak aby se alespon od zdi odráželo do očí...(pomyslně) každopádně sedět u pc s nějaký zdrojem světla a ne potmě, to je pro očka uplně nejhorší...nakonec nalepit si na monitor lístek s textem (co minutu mrknout) pc pařanům ideální věc...pokud mrkáte pravidelně lze pc vydržet 20-30hodin a oči nebolí..mrkání je hodně důležité..

pmat*
hodnocení

0x

Já si svítím na zeď za LCD panelem pomocí malé lampičky s reflektorovou žárovkou 25W.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]