Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý notebook

Od: hanesinho* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, poslední dobou mám problém s notebookem nebo spíš s jeho rychlostí. Když jsem ho před rokem kupoval, tak byl rychlý, na něco jsem klikl a hned se to otevřelo apod...

Ted je vše strašně pomalé. Na youtube.cz je častokrát zvuk rychlejší než obraz, nebo když píšu text tak něco napíšu a zobrazí se to po pár vteřínách.

Má někdo nějakou dobrou radu jak se toho zbavit? Zkoušel jsem smazat nepotřebné a velké programy a pořád to nepomohlo :/ Existují na to nějaké programy apod?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

felinka
02.12.12 13:53
hodnocení

0x

cc clear

praivo*

Myslíš CCleaner?

mowla*
hodnocení

0x

Pokud jsi programy mazal jen tak ("delete"), sice jsi uvolnil místo na disku, ale problému se to netklo...

Stáhni si RevoUninstaller (např.: slunecnice.cz/... ) a proramy,teré jsi smazal a přesto je v přehledu uvidíš, odinstaluj (včetně záznamů v registrech) Odinstalátorem, pak spusť Nástroje - Optimalizace - Čistič zbytků - a vymaž veškerý binec, který po mazání zůstal...

jedy*
hodnocení

0x

Ahoj,

předpokládám, že jsi notebook vůbec nečistil (ani softwarově ani hardwarově).

Pokud jde o fyzické čistění, bylo by dobré třeba někomu říct, ať ti vyčistí větráčky a "vyluxuje"vnitřek od prachu a dalších nečistot. To totiž zvyšuje teplotu notebooku a tím pádem ho i zpomaluje.

Další softwarové čistění může třeba znamenat odvirování, nainstalování výše zmíněného CCleaneru a odstranění starých zbytků instalací a registrů.

Těch faktorů, co to může způsobovat je spousta, nedávno jsem četl článek jak zrychlit note/..., zkus si ho přečíst.

Doufám, že notebook zdárně zrychlíš!

uda1966*
hodnocení

0x

Žádné Ccleanery ani jiné čisticí nebo tunicí programy si neinstalujte, je to cesta špatným směrem. Vše co potřebujete máte přímo v systému a tím také čistěte a defragmentujte.

praivo*

S tím CCleanerem se velice mýlíš, potvrdá ti to asi všichni rádci. S "čističem" zabudovaným ve Windows se ani nedá srovnávat...

doplněno 10.12.12 21:50:

*potvrdí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]