Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadek wi-fi po nekolika minutach

Od: flashtr odpovědí: 11 změna:
Dobry den, mam takovy problem, par minut po pripojeni k me domaci wi-fi siti prestane notebook nacitat internetove stranky. ICQ jde, ale prohlizec(e) odmita(ji) nacitat stranky. Na viry a spyware jsem testy provedl, vse ok; zkusil jsem stahnout nove ovladace na ntb, nepomohlo. OS Win XP. (Na mobilu jde tato wi-fi bez problemu, tudiz v routeru problem nebude; na stolnim pc jde net taky bez problemu). Nevite nekdo, jak dale postupovat? Dekuji moc za odpovedi a rady, Karel.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak je nastavená síť? IP a v tomto případě dns je nastaveno jak? Pokud je na notebooku ip a dns automaticky tak to zkus dát napevno- brána a dns bude ip adresa routeru. Možná by stálo za pokud vypnout aplikační firewall (pokud máš nějaký naistalovaný), zda ti něco neblokuje

flashtr
hodnocení

Nastaveno je na získání IP adresny ze serveru DHCP automaticky, totéž u DMS. Firewall práv žádný ze svého zdroje nemám. Zkusím dát tu IP routeru-kde ji najdu?

Ve Vlastnostech Protokolu TCP/IP u patřičného Připojení k síti.

Start,spustit,cmd a napis ipconfig /all řekni co tam je teď

IP routeru musíš vědět ty nebo ho zjistíme z toho ipconfigu

Firewall práv? Xp mají minimálně svuj vlastní firewall, opravdu žádný nemáš?

flashtr
hodnocení

Adresa IP: 192.168.1.1.

Maska: 255.255.255.0

Výchozá brána a Upřed. server DNS stejné jako IP

Nemám žádnou firewall (spyware termináto nemá firewall ne? a nevím co se skrývá pod "ochrana přstupu na web" u ESETu)

Pokud máš eset smart security tak te firewall má.- vypnout- pro test

DNS, brána a ip adresa nemohou být stejné! To je blbost. 192.168.1.1 je častá ip adresa pro router, pokud je neměněná tak je většinou napsaná i přímo na routeru

flashtr
hodnocení

Mám eset nod32 antivirus, ne smart security. Mohu tedy nastavit toto, je to v menu routeru:

IPAddress:192.168.2.81

SubnetMask:255.255.255.0

DefaultGateway:192.168.2.100

DNSServer:195.146.100.100,195.146.100.5

No to bude nastaveni WANky routeru, můžeš použít ty dns. Ale mě teď fakt zajímá jak maš nastavený ten notebook, případně mu dej ip z LAN rozsahu routeru masku stejnou jako má router, bránu taky router a dns mu dej taky ip routeru, pokud to bude padat tak zkus ty co píšeš teď

flashtr
hodnocení

Zadal jsem tedy vše z routeru. Net funguje.

flashtr
hodnocení

Tak už zas nejde...:(

Píšeš že jsi nastavil vše z routeru, co vše? Řikal jsem přeci dns. Bránu dej IP routeru a IP z rozsahu routeru- z LAN rozsahu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]