Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předinstalovaný systém

Od: jahoda315* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

tak ten noťas má být nakonec až dnes. No, doufám, že už fakt bude.:)

Mám ještě jeden (a doufám, že už poslední:) dotaz.

Má na něm být předinstalovaný systém Windows Vista Home Premium bez instalačního CD. Poradíte mi, jak si takové CD/DVD vytvořím z toho, co je na disku?

Jo a zajímalo by mne, jestli kdybych třeba Visty odinstalovala z PC a dala tam třeba XP a pak se chtěla vrátit k původním Vistám, jestli by to z takového mnou vytvořeného instalačního disku vůbec šlo?

Díky za rady a přeji krásný den.:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K notebooku bývají záchranná CD ze kterých se zá operační systém obnovit. Buď je tedy přímo na těch CD nebo je uložen na skrytém diskovém oddílu na pevném disku.

sondaw*

Jestli můžu, jen to malinko rozvedu:

Celá instalace Windows Vista včetně ovladačů je na HDD na skrytém oddílu, se kterou nejde normálně pracovat přes správu disků. Z tohoto oddílu lze provést obnovení do továrního nastavení, popř. si vytvořit instalační DVD.
Měl by to být normální NTFS oddíl, zviditelnil ho lze pomocí nástroje Diskpart (jako administrator), s nástrojem je potřeba pracovat opatrně, protože např příkazem clean>enter můžete vybraný oddíl smazat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]