Nejste přihlášen/a.
Zdravim,chci poradit. Jaké hodnoty nastavit a kam,když mám do WAN zapojený modem od poskytovatele.Do LAN je zapojen PC a Wifi by měl byt notebook. Už mi to jelo dlouho a najednou sem to nějak porypal ,tak chci začit od začatku. Diky za rady.
V PC je vše nastaveno na automatiku.
Zabezpečení nepoužívám.Kde je chyba?
Jakej modem? ADSL nebo kabelovka? Predpokladam ze nejde tedy pc ani notebook, modem jsi restartoval? Ukazuje modem linku? Nastav ty parametry na wan nastaveni routeru pocitacia pripoj pocitac primo na modem- bez routeru, at zjistis zda je chyba u poskytovatele nebo modemu a nebo v routeru
Na střeše je modem z něhož vede antena. Z toho modemu mám ted kabel zapojen primo do ntb a net šlape,takže poskytoval to má vpořádku. Modem jsem restartoval.
doplněno 16.07.09 16:35:Jak řikám,spíše to bude v tomto nastavení tech IP adres atd. Byl bych rad,kdybych vedel co za co (WAN,LAN,atd.) dosadit ... . Jestli se dosazuje za WAN hodnoty poskytovatele,nebo neco uplne jineho,nevim .
Pokud Vám notebook jede při připojení kabelem normálně, tak problém bude spíš v nastavení Wireless. Nemáte náhodou zapnutou funkci filtrování MAC adres a zároveň nemáte zadanou MAC adresu sítovky v notebooku? Řešením by pak mohlo být vypnout funkci filtru MAC adres, případně zadat do výčtu MAC adres adresu z notebooku.
Aha, takze to nebude modem, ale to je jedno.
Kdyz tedy vynechas router tak to jde v pohode pokud chapu dobre. Ted to pripoj zpet na router- do wan portu, opis si nastaveni site v pocitaci na ktere to funguje, dej si ip, mask,branu,dns automaticky, prihlas se na router a zadej ty adresy do WAN nastaveni toho routeru. Cili do WAN pises hodnoty od poskytovatele, LAN se vetsinou nechava v pc automaticky- adresy da router
Potom muzem zacit resit wifi
No mám taky problém s připojením...
Napojil jsem UPC modem do routeru, propojil router s notebookem. Nic neběželo, dokud jsem někde z "vnitřností"PC nezískal jakési MAC číslo, které jsem zadal do nastavení. Poté se mi podařilo připojit se k internetu. Když jsem se však odpojil kabely a snažil se lovit internet bezdrátově tak ani ťuk...
Pročetl jsem si sice diskuzi i tu na poradte.cz/..., ale nejsem v internet připojení vůbec zběhlý, pořádně ani nevím co některé termíny znamenají... proto bych potřeboval trochu více "polopaticky"vysvětlit, kde se dostanu k IP, masce, DNS a bráně, abych je někam nastavil ručně (asi do toho routeru, ale kde tam). Omlouvám se za přihlouplé dotazy, ale fakt nevím a dneska to musím večer nastavit - jinak to rozmlátím .).
Díky za radu.
IP, masku, bránu i dns máš od poskytovatele připojení. Vše zadáš ve web rozhraní routeru ve WAN, pokud tyto hodnoty máš tak si to taky musíš přepnout nad těmato hodnotama na static ip.
Nastavení na počítačích si nech automaticky- router jim dá vše co potřebují.
Bezdrátovou síš pak nastavuješ v menu pod WLAN nebo wireless lan, šifrování wpa nebo wpa2, zadáš heslo, kanál (nejlépe nějaký v okolí volný- to zjistíš třeba programem netstumbler)
Jasně od poskytovatele, ale kde to najdu. Fyzicky jsem žádná data nenašel. Dá se to nějak vyvolat z PC?
Díky.
doplněno 28.07.09 12:10:oprava "nenašel" na nedostal. UPC mi nic nepředalo.
No ten počítač který je připojen na net přes router tak tam se koukni do síťového nastavení, nebo start, spustit, cmd, ipconfig /all
možná budeš mít vše automaticky
Bohužel to nefunguje. Když jsem zadal manuálně IP a další do nastavení routeru tak nic. Píše to, že se nemůže notebook bezdrátově k routeru připojit. Co s tím?
Ježiši, co tedy chcete, celou dobu tu popisuji hlavně wan věci (internet) a vy chcete wifi. Funguje už internet? Pokud se nejde připojit po wifi tak neni nastavena, tam se ale nastavuje jen kanál (nesmí na něm nikdo být), dále šifrování wpa nebo wpa2 a dále heslo. Pokud máte problémy tak to dejte pro test i bez šifrování a zkuste se připojit
Já tedy nevím, je tam tolik proměných... Tak ještě jednou.
Mám strčený kabel UPC do routeru přes WAN a notes propojený s routerem přes LAN 1. Internet mi v této podobě funguje. Když ale vytáhnu kabel z notesu mám stále UPC kabel zapojený do WAN) a chci se napojit bezdrátovým připojením na router, tak mi to píše že se nemůže připojit já nevím proč. Zkoušel jsem bez šifrovní i když to nějaké heslo po mě chce... A teď ty proměné:
- pro bezdrát má zůstat jen kabel v routeru přes WAN?
- jaký kanál zvolit? Výběr je 1-13. To to mám zkusit 13x, abych zjistil, že je chyba někde jinde?
- nastavení wan musím nastavovat ručně a nebo může být automatic?
- pokud má být nastaven ručně, jak mám díky příkazu ipconfig /all zjistit, která čísla jsou ta prává, zvláště když mi vyskočí 5 stránek plných čísel?
- wifi je pouze technologie připojení k nějakému bodu, u tebe router, LOGICKY tedy musíš mít wan připojený protože wifi je komunikace u tebe mezi notebookem a routerem
- psal jsem ti to, nectes odpovedi. Psal jsem ti at si to ukouknes programem netstupbler, nebo klidne jinym ktery ukazuje kanaly a nebo si to klidne zkousel 13x
- to ja nevim, to máš vědět ty! Ale podle toho co je ipconfigu -adapter site ethernet pripojeni k mistni siti, tak tam to máš přes dhcp, tedy automaticky, takze pokud jsi to nemenil tak i wan na routeru bude automaticky
Netsumbler nefunguje v operačním systému Vista, takže jsem si nainstaloval Inssider Instaler. Našel jsem si neobsazený kanál (BTW ukázalo mi to na PC asi 10 sítí, nedají se nějak vypnout a tyto kanály uvolnit?) a bohužel nic. Pokud jde o typ zabezpečení dal jsem nejnižší, tedy "Bez ověřování".
Tak a teď co s tím? Já mám pocit, že to může být cokoliv, nějaká blbost... fakt už nevím...
No klidně si ty sítě vypni, ale pochybuji, že jsou to tvoje sítě...
Máš u bezdrátové sítě ip adresu a dns automaticky? Pokud ano tak zkus dát hodnoty natvrdo- IP z rozsahu LAN sítě routeru, maska asi 255.255.255.0, brána je lan ip routeru a dns taky. Dej mi sem ipconfig s připojení do wifi.
Já vim, že netstumbler nejde ve vistě, ale to by jsi musel říci, že máš vistu. Pro visku je Vistastumbler nebo tak podobně
Vítězství! Vyresetoval jsem router a udělal nově nastavení. Sladil jsem zabezpečení a hotovo. Ufff, už jsem myslel, že to rozmlátím. Takže díky, minimálně s těmi channels si mi pomohl.
Nabidka Start - nastaveni - sitova pripojeni - kliknout pravym na pripojeni a dat vlastnosti - protokol TCP/IP - vlastnosti
Bud tam bude ziskat IP adrsu automaticky, nebo tam budou natvrdo vyplneny nejaky hodnoty a ty je treba zadat do WAN nastaveni routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.