Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows xp vs poškozený disk

Od: jceasar* odpovědí: 5 změna:

Mam problem s windows xp. Při výpadku el. sitě se mi už nenabootoval, nešel ani opravit. Tak jsem provedl novou instalaci. Chvíli to běhalo, po instalaci některého softwaru se zakousával při bootování. Až nakonec jsem chtěl provést novou instalaci a už mi nenaformátoval disk a hlásil poškozený disk. Vyměnil jsem disk a situace se opakuje. Testoval jsem paměti, jsou OK. Poraďí někdo co s tím? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z popisu skoro cokoliv. Paměti se testují dlouho... Disk může mít vadný kabel... záleží co to přesně dělá, může být vadný něco z dua zdroj a deska

petr123*

Souhlas, podle mě to bude základní deska v háji. Být to zdroj tak se pravděpodobně ani nerozeběhne počítač.

Musim tě opravit, počítač by se v pohodě mohl rozběhnout, mohla by být vadná jen jedna větev- stačí aby moc kolísalo třebas napájení disku- počítač by v tom případě najížděl, nebo dokonce najel úplně, ale sekal by se

petr123*

Možné je všechno, ale za situace kdy počítač nabíhá a "jen" nenajde správně disk bych si vsadil na takových 95% na závadu na řadiči. Pokud by byla závada i na zdroji tak se mi nezdá pravděpodobné, že by disk ještě nějakou chvíli bez problémů fungoval a závada se projevila až při reinstalaci. Navíc na stejné "napájecí větvi" je nejspíš i DVD mechanika, a tak jak se zdá funguje bez problémů.

Možná by za pokud zkusit zapojit disk do jiného řadiče na základní desce, pokud tam máš jen jeden disk a jedno DVD tak by tam měly být ještě volné pozice. Za situace kdy DVD funguje zdánlivě bez problémů asi nepůjde o globální problém celého řadiče. Ale osobně bych to za takové situace už moc neřešil a radil rovnou koupit novou desku.

hodnocení

0x

Zdroj se testuje ještě celkem jednoduše - výměnou za jiný. Pokud ti ho někdo zapůjčí, budeš brzo vědět, jak na tom jsi. S deskou je to už horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]