Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté výpadky internetu

Od: behy* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, mám problém s internetem, občas(někdy třeba i 5x denně) vy zničehonic "vypadne", prostě nic nenaběhne, nic se neotevře, jen se zobrazí: Stránku nelze zobrazit

Stává se to nejvíce když stahuji(třeba i se softwarem o 50 MB mám problémy) a když koukám na nějaká videa(YouTube)

Ten výpadek vyřeším JEDINĚ restartováním celého PC. pak my musí vše znova naběhnout(15 minut) a až pak jdu zas internet. Toto se mi stane třeba i 5x denně.

Může to dělat PC(slabá RAMM, sítova karta) nebo to může dělat třeba Vir?

PC: 256 MB Ramm, Pentium IV 2.4GHz

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ptáte se a zároveň máte i odpověď.Tak tedy přidejte paměti pokud to jde na 1 GB.Projděte PC antivirovým programem.Spusťte Ccleaner ,vyčistěte a defragmentujte pevný disk a dál se uvidí.

hodnocení

0x

jak máš zapojený internet? Je to na router který máš doma? Je tam připojené další pc? A to jede nebo nejede?

Ramkou to neni, ale zvětšit ji doporučuji. Vir to být může.

behy*
hodnocení

ne, doma máme jen jeden PC. ale je to určite PC, protože jsme vystřídaly už 3 různé inernety( ty dva byly přes pevnou linku) a stává se my to pořád. jinak mám AVAST!, Windows Defender, CCleaner, Defragmentoval jsem to, vše jsem vyčistil, nechal projet pevný disk antivirem a nepomáhá to...

celp*

A co prohlížeč?

Co jsi vyčistil?

Projet avastem- kompletní test, dále spybot, superantispyware, trojan hunter. Vypni při tom body obnovení (ve vlastnostech systému)

Zkoušel jsi co udělá třeba vytažení data kabelu a znovupřipojení? Jak je tedy nastaven ten internet?

behy*
hodnocení

no, tak zapnout Důkladný test a projet tím třeba pevný disk atd. ještě umím, ale zaptou ten spybot, trojan hunter a či co dalšího už neumím. Jinak mam Mozilla Firefox a s nastavením sítě jsem nic nedělal...

ostatni programy stahnes na internetu a spustis test- hledej je bud přímo na www.google.cz nebo přímo stránky na stahování jako www.stahuj.cz www.slunecnice.cz www.instaluj.cz

Jen pro test zkus to s tim kabelem jak jsem psal a zkus v tu chvili jiny prohlizec- internet explorer tam urcite budes mit

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Kromě toho, co bylo psáno výše, se podívej, co se ti všechno spouští při startu. Patnáctiminutový start systému, to je utrpení. :)

Proto ty prográmky ;)

Nebo raději ať nekouká, ale hodí nám sem obrázek ze start/spustit/msconfig/po spusteni

behy*
hodnocení

jo, to okna PO Spuštění už jsem dělal, nechal jsem tam jen to nejdůležitější(antivir, MS Defender, Ovladač zvuku a připojení k internetu)

jinak kabel jsem taky zkoušel vytáhnout a zandat, ale vyřešim to fakt jedině resetováním celeho PC

miczk*
hodnocení

0x

Ramka 256 by se dala nazvat dávnou historií stabilního počítače. Ramky jsou teď docela levně takže doporučuji koupit minimálně 1 Gb. Já jsem so teď osobně kupoval 4 Gb a zaplatil jsem něco okolo 800 Kč.
Tento problém může být také na straně poskytovatele internetu, zkus změřit rychlost internetu... ( rychlost.cz/... )
Taky to může být windowsem, aktualizuješ ho?
Vir - teoreticky ano pokud nepoužíváš Bránu firewall a nějáký antivir.
Taky mi příjde zajímavá ta délka startu systému.. 15 minut? To mám Windows 95? Pravda je, že mám XP a startuje mi to 7 minut a mám jen 8 položek při startu.. Zkus sem napsat co se ti spouští při startu Windowsu.
Může to být také teoreticky špatným kablem, který nemusí dobře držet v pc nebo může být na některém místě porouchaný.
Vrátím se ještě k tomu viru. Kdysi jsem měl v PC vir, který mi ani avast nenašel jednalo se o vir, který zakazoval připojení k internetu, internet skoro nešel a když šel tak ohromně pomalu.
Nic jiného mne nenapadá

troja*
hodnocení

0x
Tak nevím ale ... "vše znova naběhnout(15 minut) a až pak jdu zas internet" ... je nesmysl. To je někde zakopaný pes. Všechny výše uvedené rady lze akceptovat.
Nejlépe začít od začátku. Vytvořit si adresář (n.př. "můjinstall") a stáhnout si do něj instalační soubory, tedy jen *.exe, Firefox a třeba Eset Smart Security, CCleaner a připojení k internetu. Při používání O2 - pevná linka 8, je zvláštní systém, včetně nastavení Firefoxu a antiviru "F-Secure Profi Antivirus" (zdarma - informace na tel.č. 800 184 084).
Po zajištění všeho, odpojit se od internetu. Stačí na modemu vypnout napájení (u ZyXEL 600).
Odinstalovat všechny zbytečnosti a to i zbytky v Program Files a Common Files. Projet bednu CCleanerem a zredukovat "po spuštění" ( max. 9-12 položek). Defragmentovat. Na disku musí být alespoň 10 MB volných. Pokud je disk dělený C: a D: přenést odkládací soubory na D:, zvýšit RAM na 1024 MB (vhodné 2048 MB pro W-XP prof. - 4 G pro Visty)
Možná bych risknul po restartování poklepávat (asi na F8, jak kde) vložit instalační CD a použít "Opravu systému", nebo též může tam být písmeno "R". Po provedené pravě restartovat.
Nainstalovat z "můjinstall" antiviry a Firefox a připojit se k internetu.
Jinak, pokud by s Vámi spolupracoval někdo zkušenější, udělal bych kompletní zálohu toho co potřebuji a instaloval Winy znova s formátováním.
Doufám, že se tímto způsobem seznámíte více se svým PC

behy*
hodnocení

Takže mne napadá jen tam rammka

poskytovatel to nebude, už jsem vystřídal 3 druhy netu a delá to pořád

vyndows aktualizuji

antivir mam(avast) firewall taky, mam i Win. Defender

rpi startu se my spousti jen antivir, ovladac zvuku, pripojeni(ty dve male obrazovky) a ten W. Defender

jo a když to vypadne, tak my to u těch obrazovčiček píše že je to stále připojeno, ale net nefunguje

co máš vlastně za systém?

Při startu se ti toho spouští mnohem víc! Jukni do toho msconfigu

troja*

on vidí jen systray, to je ok. Nejlépe si nainstalovat CCleaner - spustit - opravit chyby, potoom v témže vyhledat chyby v registrech - opravir se zálohou, ta se objeví na C: - možná C:dokumenty a pak třeří položka - Nástroje a Start a vypsat nám, co tam má -

behy*
hodnocení

vždyt rikam, že mám v položce Po Spuštění jen antivir, net, WD, a ovladač zvuku

ale o to nejde, tady jde o ten internet... vše jsem vyčistil, defragmentoval, smazal nepoužívané programy a hry, vymaza prefetch old data a problém pořád přetrvává...

Ach jo, proc je nekdy nekomu tak tezke poradit a musi se to 10x opakovat. Viz odpoved od maverick®:Při startu se ti toho spouští mnohem víc! Jukni do toho msconfigu.
Nabidka Start - Spustit - do radku napsat msconfig
Budete se divit co vse se Vam po startu PC spousti!

doplněno 27.07.09 12:00:

Na tom pomalym nabihani ma u WinXP lví podíl ta mala ramka, opravdu doporucuji dokoupit.
Je treba zjistit model zakladni desky (nejlepe mrknout primo na desku) na netu najit manual (pokud ho nemate doma v tistene podobe) a z nej se da zjistit jaky druh a velikost pameti deska podporuje. Pokud nam date oznaceni te desky, tak Zkusime najit jake pameti muzete shanet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]