Nejste přihlášen/a.
chci vymenit bateri BIOSU - STACI kdyz ji pri vypnutem PC vytahnu a vlozim novou ,nebo budu muset potom dal neco resit?
Presne tak ako písali vyššie, nie je to nejako riziková operácia. Najhoršie čo sa ti môže stať, je že sa ti BIOS resetne do default nastavení. Ak by si sa ale chcel poistiť aby si sa mohol vrátiť k tým nastaveniam ktoré sú nastavené v BIOSe teraz, mal by si sa pozrieť (priamo v BIOSe) po možnosti Save terajších nastavení. Niekam si to bios uloží a po výmene batérie si Load-om tejto zálohy obnovíš tvoje terajšie nastavenia BIOSu.
maverick
"uloží, do cmosky která se právě maže" - ak si nebol spokojný s mojou odpoveďou, tak si mal pridať ďalšie info - napríklad že niektoré biosy majú možnosť "Save to file" - a tu je voľba uložiť nastavenia na FDD, HDD alebo USB. Myslím že "uloží, do cmosky která se právě maže" jaar veľmi nepomôže.
K otázce je toho už řečeno dost, dovolil jsem si tedy reagovat jen na tebe, což je snad jasně vidět
Psal jsi o uložení a to je do cmosky, pokud jsi myslel save to file tak to jsem nemohl předpokládat a ještě jsem nepotkal bios který to opravdu umí, ale pokud to tazatelovo bios dokáže tak tím lépe a je po problémech...
Naozaj bolopopísané dosť, ale s tým že si nevidel taký bios - vie to istotne bios dosky Asus M2A-VM a predpokladám že mnoho ďalších.
A napadlo někoho, proč chce vlastně tu baterii vyměnit? Pokud neudrží nastavení BIOSu, je to jasné a nemusíme to dál řešit. Pokud je dobrá, netřeba ji měnit. Anebo to byla jen teoretická otázka.
no konecne psal jsem tu v minulosti neco o tom ze se mi stava dost nepravidelne pri spousteni PC toto: zmacknu POWER rozjedou se vetraky problikne klavesn.- monitor-sviti cerne-ale dioda na nem ukazuje jako by byl spusteny (zadny STAND.BY).chvily nic pak dvakrat kratce pipne-pak zas jednou kratce.dival jsem se na vyznam pipani nic nenasel. MEM-TEST NIC nenasel .mam vymeneny RAM od A-DATA za KINGS. HDD taky slysim jak se rozjede. na netu jsem nasel , ze to muze byt zdrojem, nebo baterii.(resim to RESET, KDYBYCH spousteni opakoval snad stokrat ,tak se to neopakuje , jen asi po mesici-nekdy i za 14 dni) vypinam PC na prepetove ochrane .Pokud to nekoho zajima zakl-desk GA-MA 770 DS3 rev-01 ver .biosu F5 v EVERESTU a v SPEED FAN MI BATERIE UKAZUJE 3,07V tak si myslim ze neni problem. Vytahovani a vkladani graf.-desky ,nic neresi PC PROSTE stejnou vec NEUDELA HNED DVAKRAT za sebou ...co dal?
Jak no konecne, nemuzes napsat rovnou o co ti jde? Vymenou baterky nic nezkazis a sezenes ji snadneji nez zdroj
zajimalo pouze co se stane vymenou baterie , ten duvod proc chci vymenit baterii jsem nechtel resit . Problem jsem v minulosti zminoval ale zatim jsem na to neprisel . Jenom jsem sazel na to kdo se zepta na neco , na co se neptam. A proc resis co nenapisu rovnou
Co kdyby jsi mi rek v ramci moznosti a zkusenosti kde hledat chybu-uz jsem to tady jednou psal .../ staci rict kdo ma jaky zkusenosti / porad bych se opakoval dokola tak jsem zacal , tu vec resit jinak
Tak zkus tu baterii a krom toho pípání se ti nakonec ten monitor rozjede nebo je tam ještě nějaká chyba?
nerozjede , cekam asi 5min , potom stisknu RESET a PC se rozjede jako by se nic nestalo .zadna hlaska,nic...
Tohle jsem měl taky, zapnutí zapípáni a nic, reset a vše OK. Někdy to dělalo pořád, někdy třeba měsíc nic. Časem jsem se dopátral, že moje základová deska od MSI se nesnesla s grafikou ATI Radeon. Tenkrát to byla nová základovka i grafika a tak nikdo nevěděl, že se nesnesou. Nové ovladače grafiky už to vyřešily a vše je v poho. Doporučuji nainstalovat novější ovladače ( je třeba zkoušet které se hodí) popřípadě novou aktualizaci biosu.
to jsem udelal pred tremi tydny a zatim nic tak uvidime? Je pravda ze posledni ovladac na graf. stal za h...o,dal jsem predchozi ktery se jevi daleko lip,
Podle toho co píšeš je to docela pravděpodobné, ale to neznamená jediné správné Ale je lepší laborovat se zdrojem než říci že je v háji deska, ale ta snad ne
tak ze ,vymena baterie probehla v pohode ,PC , baterie ukazuje 3,31V - meril jsem ji nez tam sla, ta puvodni mela 3,07V i to by sedelo,pockam co se bude dit, pak se vrhnu na ten zdroj , puvodni je 400W mode com, mam v umyslu tam dat FORTRON SAGA+ 450P 450W
jeste me napadlo kdyz me PC HNED NA POPRVE nenajede ale po REST. pak ano . Co se vlastne tim RESTARTEM vypne a znovu spusti? ( zdroj?)
Neni to pro zdroj ani desku úplně studený restart- nenajíždí všechno od nuly. Nevim jak ti to vysvětlit, ale je to méně náročné než studený start... Je to stejné jako s autem- první start, zvláště v zimě je takovej težkopádnější, když ho chcípneš a hned zkusíš nastartovat tak čapne hned.
Při resetu se ti už třeba znovu nemusí roztáčet disky. Při startu je zátěž na zdroj větší než při resetu (restartu).
to znamena ze RESTART je pro zdroj míň narocnej? Chapu to dobre?Nekde jsem na netu precet podobnej problem dokonce me zarazila i stejny napeti baterie 3,07V , pry problem byl v zakl, desce ( nafoukl.kondez, u procesoru) ,ale pockam co se bude dit ...dokud pujde v pohode tak proc ho trapit?
Klidne si vymen desku, ale doporucim ti pujcit si nekde zdroj . Pokud tu moznost nemas a dela to tohle pokazdy tak zajdi do pc servisu, rekni jim to, domluv se s nima na ozkouseni jineho zdroje, nebo promereni stavajiciho (vymena je lepsi-jistota), das jim par korun za praci a je to, pripadne od nich hned vezmes zdroj.)
Ano, restart je pro zdroj min narocnej, to se dalo pochopit i z me chaoticke odpovedi ne?
Nafouklé kondenzátory bývají častou příčinou problémů u starších desek. Na ně se koneckonců můžeš podívat sám. A náročnost na zdroj ti již psal Maverick.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.