Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Více OS - odstranění

Od: miczk* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

mám malý dotaz, testoval jsem Win 7 32bit a 64bit, teď jsem oba odstranil naformátováním Disku, ale při startu mi to nabízí pořád 2x win7 a 1x Win XP (Earlier Version Of windows) v boot.ini se ale nacházi jen Windows XP a op Sedmičkách tam není ani zmínka (asi protože Win XP byl jako první OS tak nezná ty další a to taky proto, že je ani znát nemůže, protože je mnohem starší tudiž je nemůže identifikovat). Nevím kde to upravit, protože v boot.ini jak jsem psal je jen XP - pro jistotu kopíruji zde :

;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN /USEPMTIMER

Všiml jsem si tohoto - Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. Na internetu jsem nic nenašel o tom souboru a myslím si, že to bude řešení, ale poradte jak se s tím případně pracuje aj. :)

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
měl jsem po testech RCéček tayk podobné problémy když jsem po ppůlhodině udělal jednoduchou věc Linuxovým distrem jsem celý disk zformátil na ext3 a hotovo čisto, ty 7 jsouu nějaké čudné ohledně ponechávání souborů, no uvidíme jak co bude s/v RTM..Anebo to chápu špatně a na disku je xp které si chceš nechat.?

hodnocení

0x

Win 7 mají vlastní bootovací rutinu v samostatném malém diskovém oddílu. Ten ti na HDD zůstal, proto ti to dělá co píšeš.

miczk*
hodnocení

ok a jak se toho zbavím? :) Zkoušel jsemPartition Magic ale ten vidí jen ty disky co vidím já :) ale třeba při instalaci sedmiček mi to davá o jeden HDD víc má asi 12MB a je tam Ulocated space takže nevyužitý prostor..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]