Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nepřehraji všechny .avi soubory

Od: jerryk* odpovědí: 11 změna:

Stahuji filmy v .avi, v počítači všechny fungujou, ale po vypálení nejde vše přehrát. Moc tomu nerozumím, pokud je vše s příponou .avi, proč některé jdou přehrát a jiné ne? Jde případně nějak zjistit už dopředu, které půjdou přehrát normálně a které ne? A jdou ty, co nelze přehrát nějak upravit, aby normálně fungovaly? Za odpověď předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

A v čem nejdou přehrát?

jerryk*
hodnocení

Nejdou přehrát ve stolním přehrávači, je to Huyndai DV2X202.

doplněno 11.07.09 11:35:

Přehrává CD-R/RW, SVCD, VCD, DVD, DVCD, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW, MP3, JPG
Podpora formátu DivX 3.x, 4.x, 5.x, Xvid,

Teď jsem to našel na netu, tak doplňuji.

sondaw*
hodnocení

0x

Myslím, že u některých avi souborů prostě bylo použito kódování, které ten přehrávač nepřehraje, asi 2 filmy jsem musela převést na klasické Video DVD, protože mi to přehrávač také nepřehrál, i když v PC film normálně jel

celp*

Použít konvertor nebo oželet film.Pro představu o jaký problém jde si prostuduj toto: digilidi.cz/...

jerryk*
hodnocení

A existuje nějaká možnost, jak na to přijít ještě před vypálením, nebo něco takového není možné? Převod .avi do DVD není problém, tak bych film v pohodě vypálil jako DVD. Ale i .avi má své výhody, například se mi vejde 5 i 6 filmů na DVD. Tak nechci vše převádět.

Nikdo nerika ze musis mit jeden film na jedno dvd. Dej si tam klidne tech 6 avi souboru prevedene na jedno dvd. Dobry je treba WinAvi nebo convertXtoDVD, ale oba jsou placený, na free nahradu si ted nevzpomenu, ale uz jsme to tu nekolikrat psali :)

doplněno 11.07.09 20:57:

poradte.cz/...

jerryk*
hodnocení

convertXtoDVD mám a už jsem ho i používal, ale právě tento program mi z .avi o velikosti 900 Mb vytvořil soubor ve formátu DVD o velikosti cca 1850 Mb, což je hodně velký skok. Neexistuje náhodou nějaký program, který mi umožní zjistit, jaký kodek je použit ve filmu, který si stáhnu?

Existuje- Gspot, najdes ho treba na www.stahuj.cz nebo podobnych webech.

Neboj, on convert jeden soubor sice takhle zvetsi, ale upravi si pak kvalitu a tech filmu tam das klidne nekolik (nerikam ze 6)- ozkouseno

jerryk*
hodnocení

Gspot už mám, jdu se učit, jak s tím vším zacházet. Díky za rady.

sondaw*

Na to nepotřebuješ program, nevím sice odkud stahuješ, ale většinou bývá u filmu informace, kde by ses to měl dovědět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]