Dobrého dne vynšuju, nevíte jakým způsobem očistit lopatka ventilátoru, je tma hodně prachu a už to špatně běží, zkoušel sem to vysavačem a moc to nešlo, a šlo by nějak očistit aj ty káblíky co vedou od skříně k monitoru a tak..?, taky je na nich vrstva prachu, dík
Kabely můžeš očistit jako každé jiné. Stačí vlhká hadra a trochu šikovnosti. Pokud tojde ventilátor z PC vyndej a pak řádně vyčisti. Na lopatky je dobrý třeba tvrdší štětec v kombinaci s vysavačem nebo tlakovým vzduchem.
lospedros
Díky za rady, ventilátor už je v pohodě, rozmontoval sem to a šlo to pěkně vysát,je jak nový,eště se chystám na ty káblíky, tysou taky pořádně zaprášené, můžu je otřít navlhko i při zapnutém PC?
Bude lepší, když bude PC vypnuté. PC ti přeci neběží stále.
losperdros
ok, tak to až ráno udělám, teď se mi už nechce vypínat a pak znovu zapínat PC, snad to nějak rozmotám je jich tam hodně a spletené dohromady, ale snad to vládnu, eště sem to nikdy nezkoušel čistit
Vysavač je v pohodě, zrovna dneska jsem to shodou okolností taky dělal. Musíš ale počítač rozmontovat a třeba prstem zastavit lopatky aby je proud vzduchu z vysavače neroztočil. No a pak to už jen samotnou hadicí od vysavače vysáváš tak dlouho, dokud nejsi spokojen.
Jo a počítač musí být samozřejmě vypnutý, jinak by mu zastavení větráku rozhodně neudělalo dobře
Pro čištění doporučím sundat(šroubovákem, ne zbraní) alespon boční část skříně pokud to lze, pc odpojit od 220/230V a jak bylo psáno projet vysavačem a já doporučím vysavačem s chlupatým nástavcem, ještě po vysávávní projet malá místečka štetečkem který vymete bordýlek ven. Pro strašpitly co se bojí něco pokazit lze na čištění pc koupit asi za 100kč vzuch ve spreji který se několikrát foukne do skříně a není tam ani trošku prachu(všechno máte v bytě a nosu).Je to velmi efektivní podívaná. Pc není dobré vysávat vodním vysavačem...ostré hrany lopatek větráčků bych očistil hadříkem či prstem od pevného nánosu.
Lidi, pokud máte zájem vyčistím vám skříň a vše uvnitř za pouhých 100 Kč. Mám na to profi nástroje. Vlastní dovoz a odvoz. Tato služba je pro ty lidi, kteří nemají na to čas či chuť si s tím hrát, a pro ty, co jsou méně šikovní. Kontakt přes e-mail. PS.: Malé množství suchého prachu nevadí. Zato vlhký či mastný prach (takový ten slepený) může způsobovat minizkraty. Vyčisti aspoň jednou za rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.