Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bootovací cd windows nefunguje

Od: marfusha odpovědí: 9 změna:

Chci instal win,mam bootovací cd ovšem nenajede i když v biosu nastavím jako primarní. DVD rom je v pořadku přehrávání i další činnosti bez problemu . Ovšem když dam boot cd vždy mě najedou windowsy. Nemam paru jak z toho ven.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V biosu mechaniku nastavíš jako první zařízení v boot priority. Pak uložíš, dáš cd, zrestartuješ pc a ono samo to nenajede, zvlášť když tam systém je, napíše ti to ještě něco jako pro intalaci z cd stiskněte libovolnou klávesu, když ji nestiskneš tak to pojede z disku

marfusha
hodnocení

de o to že nastavím primarně cd , potvrdím po restartu napiše boot cd/dvd ovšem hláška stiskněte libovolnou klávesu nezobrazí, tím pádem po pár sekundách najede opět windows

Opravdu je cd bootovací? Ve windows jde normálně přečíst a najede tam menu? Napíše to něco?

marfusha
hodnocení

Bootovací opravdu je , funkčnost odzkoušen cca před 10 minutama u souseda. Ve windowsech když otevřu dvd - rom menu nenajede žadné.Jinak mé win(xp sp2) ,Superior.Microsoft.Windows.Xp chci na istalovat Další věc při restartu mam možnost přes F12 , objeví se bootovací menu. V něm je několik možností floppy cd rom hdd usb apod.př i výběru cd -romu se opět nic nestane, dale po restartu a spuštění F12 je v seznamu zase zaškrtnut hardisk(nechapu). pozn. ikdyž v biosu zaškrtnu primarní, sekundarní nebo trilaní boot a všude ddaám disable potvrdím (F10 Y enter ) tím padem nemělo by nic najet i přesto najede opět windows .

tc

Zkuste jinou cd-rom.

Dobře, menu nenajede, ale cd se přečte? Nemáte 2 mechaniky? Mechanika a disk na stejném kabelu?

celp*

Mám dojem,že je potřeba potvrdit Save,jinak zůstává původní nastavení.

doplněno 08.07.09 06:39:

Ještě mám dotaz Je to originál instalační CD s Windows XP,nebo to je nějaká levárna?Poněvač jsem to teď zkoušel při spuštěném PC a hned po vložení instalačky si to po nich šáhlo a bylo možné provádět reinstalaci.

pravdomluvny*

Také mě napadlo při čtení dotazu, zda je CD s Win originál. Pokud je to přepálené, někde jsem četl, že některá média nepodporují bootovací režim. Comp pak takové CD nevidí a přejde na další akci, podle nastavení v biosu. Hlouběji do toho ale nevidím.

papene*
hodnocení

0x

Tak ji foukni ven jako mašinka.(žert)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]