Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mini notebook

Od: mil® odpovědí: 15 změna:

Poraďte mi jaký mini notebook si mám koupit do 10tis. Stolní PC mám. Potřebuju mobilní, na internet, poštu, kancelář, semtam film(minimálně), WIFI, bluethooth. Hry ne. Budu to tahat v batohu po městě. Třeba jako tenhle:

levnapc.cz/...

Dík za rady a nápady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asus ee je v pohodě, akorát bych si tam nechal dát 2GB paměti místo 1GB.

mil®
hodnocení

Ptám se dál. Proč 2GB.

doplněno 05.07.09 20:34:

a co toto:

agen.cz/...

To lenovo vidim poprvé, ale lenovo obecně je taky v pohodě, ale nikdo známej tento netbook neměl, ale proč by ne? Dám šanci dalším k vyjádření.

Paměti neni nikdy dost, nezapomeň že něco sežere grafika no a obecně bych minimálně do budoucna ty 2GB ocenil. Záleží jak moc na tom budeš dělat. Pokud to bude jen servisní netbook k tomu aby jsi někam došel, připojil do sítě, něco přes něj nastavil tak OK, to ti stačí giga, ale pokud bude puštěný dýl, budeš na něm pracovat, prolejzat přitom net, na pozadí bude běžet muzika nebo film tak to už je giga nic moc- ano bude stačit, ale ty ceny pamětí jsou dnes celkem směšné (proti minulosti)

doplněno 05.07.09 21:29:

Jen doplním- Lenovo (IBM) obecně je na vyšší úrovni než obecně Asus, jak se kvalitativně liší ty dva netbooky to netušim, ale Asus je jen plast...

mil®
hodnocení

Dík za perfektní odpověď. Pouvažuju o 2 GB a asi se mi zatím víc líbí ten asus. Uvidím jaký budou další názory.

mil®
hodnocení

Asus je plast? A Lenovo má kovovej plášť?

sasdax*

Dle zančky bych raději bral Lenovou (IBM). Co se týká Asusu, tak kamarád tvrdí že na ně jsou dost často reklamace. Od Lenovo bych čekal daleko vyšší kvalitu.

mil®
hodnocení

Dík, začínám se k němu přiklánět. Předtím vedl Asus.

Nejsou na reklamace tak hrozné :) Nějaké jsem za poslední 2 roky kupoval, reklamoval se jeden a to hned po koupi- větráky běžely naplno po probuzení ze spánku a to byla celá serie asusu

sasdax*

Já to mám zase jako názor prodávajícího a ne kupujícího. Ale osobní zkušenosti nemám.

Kov ne :) Ale nějaká slitina. Lajcky řečeno odolnější "plast". Ale neplatí to o všech!

Asus je v pohodě, sám ho mam, ale normální notebook, věčně ho někam tahám a v pohodě, krom toho když firmy využou i s Acerama ;)

P.S. většina levnějších notebooků je plast ;) A jak řikám, netbooky netušim, ale tam zase neni to tělo notebooku tak namáhané

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Zdravím!

Když se objevily první zprávy o netboocích, byl jsem z toho nadšený. Hlavně cena vycházela při přepočtu z ohlašované dolarové ceny super. Ale jako vždy se to poněkud zvrtlo. A vybavení netbooků zdaleka není super. Například absence optické mechaniky, to je podle mně velké mínus. Také malý počet USB portů. Pro zase mluví, že tam nenacpali Vistu. Pokud chceš kvalitní noťas, tak prostě na tom neušetříš. Pokud chceš hračku, tak dát za ni deset litrů je hodně. Zvlášť když za 13 - 15000 máš už plnohodnotný noťas. Projdi si důkladně všechny recenze a diskuse na téma netbooky.

doplněno 06.07.09 12:55:

Omlouvám se, že jsem se rozkecal trochu mimo otázku.

No víš, ale podstatnou netbooku je právě to že je malý. Mechaniku prostě nemáš kam nacpat, 2- USB ti na velmi mobilní netbook stačí, dokonce i na notebooku mam klasicky obsazeno hlavně 1 USB a tam mam myš, občas tam mají lidi ještě v jednom usb TV tuner, tím obsadíš 2 USB. A co tam ještě chceš mít? Modem nebo telefon, ale to zase nebudeš asi koukat na telku a když jo a nebyla by rozbočka tak některé mají ty 3USB.

Musíš rozlišovat notebook a netbook ;)

doplněno 06.07.09 13:05:

Netbook je spíše doplňkem pc :)

pravdomluvny*

To mawerick: Máš samozřejmě pravdu. Jen jsem dal do placu svůj pohled na věc. Vím, na to se nikdo neptal. Ještě jednou se omlouvám. :)

Ano beru tvuj pohled, ale vzhledem k tomu, že takto uvažuje více lidí tak o to víc jsem musel reagovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]