Nejste přihlášen/a.
ahoj,poradte mi prosím.neustále se mi při spuštěni internetu objevuji v dolní liště odkazy na většimou zahraniční stránky.vypadává mi kvůli tomu připojeni a dost mě to obtěžuje.nevím jestli sem si nahodou nestáhnul do počítače nějaky virus nebo spyware.potřebuju to uplně odjinstalovat,ale sem absolutní laik a mám pc teprve pár dnů a ucím se s ním teprve zacházet.můj email petan.krenek@seznam.cz ale potřeboval bych spíše vést krok za krokem.takže pokud by byl někdo ochoten poradit,tak stačí prozvonit nebo poslat sms a já hned zavolám zpět.tel-775 220 035.děkuju předem za pomoc a přeju všem hezký den.
Zdravím. Radit po mailu a telefonu se dá taky, ale poradna je tu mimo jiné od toho, aby se z odpovědí poučili i další tazatelé se stejným problémem. Pokud se ptáte na něco, co se týká počítače, je dobré napsat co nejvíc údajů. Jaký počítač, jaký operační systém, jaký prohlížeč.
K Vašemu problému: Zkuste pro začátek vymazat dočasné soubory a cookies v prohlížeči.
Asi ti vir v PC přenastavil prohlížeč a spouští stzránky s reklamou a td...
Jako náhradní prohlížeč místo Exploreru můžeš použít prohlížeč Operu portable = bez instalace.
Jen rozbalit a spustit. edownload.cz/...
Jinak pořádně prohlédnout antivirem.
Vypadá to na Spyware. Pokud používáš Internet explorer, tak se tak trochu není ani čemu divit. Podívej se po lepším prohlížeči - FireFox, Opera, Chrome, ...
Na spyware byl kdysi hodně dobrý Spybot, zkus ho, určitě něco najde... Dále radím i A-squared. Vše je zadarmo a i v češtině. A-squared občas ale vyhodí falešný poplach, ale i tak je dost účinný. Takových programů ale existuje víc a určitě i lepší...
Nebylo by na škodu mít koupen NOD 32, ten je nejlepší v poměru počtu nalezených infiltrací a falešných hlášní... Ale není zrovna nejlevnější..
Dále měj v PC určitě firewall. Radím COMODO - je zadarmo, jeden z nejlepších, ne-li zrovna nejlepší a neotravuje a není příiš složitý. Ten je nyní na špici. Kerio personal firewall se hodne žalostně propadl...
Hlavně všechny antispyware programy, antivir, apod. pravidelně aktualizuj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.