Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání grafiky při hře

Od: petr12389 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den Měl bych dotaz můj počítač s parametry(AMD Atlon(tm)64XDUAL COre Proseccor 4000 2.11 GHZ,3.00GB RAM,Grafická karta NVIDIA WinFast PX8600 GT TDH)PRoblém je že kdykoli spustím hru Fiesta Online po 1-5minutách se hra vypne a grafická když jsem se na ni podíval byla přehřítí avšak tuto hru jsem hrál přibližně přer rokem se stejným počítačem a fungovala absolutně bez problémů ,hru jsem zkoušel reinstalovat avšak to nepomohlo.Zajímavé je že při hraní League of Legends která potřebuje lepší paramentry na spuštění funguje dobře a při ní se GK nepřehřívá.Samozřejmně jsem zkoušel hrát hru na nejmenší rozlišení avšak i v tomto případě se hra ukončí do 5minut.POčítač má dobré větrání je přímo u okna takže regulace vzduchu je optimální:)POprosil bych aby se mnou bylo jednáno jako s laikem protože se v počítačích moc nevyznám děkuji mnohokrát za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

shlaighter1
hodnocení

0x

No, tak jestli si na to troufnete (ale ano, není to nic těžkého ;) ), tak by neškodilo vyčistit počítač od prachu. :)

http://www.google.cz/search?q=jak+vy%C4%8Distit+po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D+od+prachu&rlz=1C1GPEA_csCZ403CZ403&aq=2&oq=jak+vy%C4%8Distit+p&sugexp=chrome,mod=13&sourceid=chrome&ie=UTF-8

jirkak*
hodnocení

0x

Nějak se mi to nezdá, že by za přehřívání grafiky mohla ta hra. Má celkem nízké nároky. Jak už taky psal kolega, chce to nejdřív vyčistit ten prach. Podívat se jestli chlazení (větřák) na grafické kartě funguje správně, není zaprášen, nebo ho něco neblokuje. Podivejte se jakou má teplotu, zjistíte to pomocí některého programu.

tomasgulas

Je to zajímavé, ale mně nejvíce vytíží grafiku hra, která není nějak extra graficky náročná, Legend of Grimrock. První patch to spravil. Jinak ale obecně, je lepší (mluvíme jen o tom zahřívání) zapnout Vertikální synchronizaci. U výše jmenované hry to taky tak bylo, když ještě nebyl patch.

repkin*
hodnocení

0x

Zeptám se, tak mě nemlaťte. Je možné, že by vyschla ta vodivá pasta pod pasivním chladičem, který je na čipsetu? Tím pádem by měl horší chlazení a přehříval se a proto to PC vypíná? Nebo je třeba možné, že s hrou se spouštějí ještě další podaplikace, které více zatěžují grafiku (i když to je asi blbost, to by spíš zatěžovalo paměť a procesor).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]