Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace o bios nastaveni

Od: monikaaa odpovědí: 13 změna:

Ahoj potrebovala bych nejakou stranku o nastaveniBiosu nejak jsem to zkousela ale porad mi to nejde a ukazuji se mi stejne chybi..Kdyz zapnu pc tak se mi objevi ze tam mam neco v biosu spatne nastaveny takze musim spoustet pc pres F1 poradite mi neco posim dekuji monika

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Popiš to něco. Napiš kompletní chybovou hlášku

monikaaa
hodnocení

NO KDYZ ZAPNU PC TAK SE MI tam objevi cerna tabulka pres celou obrazovku a pise se tam toho vic ...ide primary slave -none ,Third master-none , Ide Fourth master -none, IDE Fifth master- none,IDE Sixth master-none, Floppy disk fail (40).IDE primary slave -none...vubec nevim co s tim...a kdyz se chci dostat do pc tak musim zmacknout F1.

Takže problém bude jen s tím Floppy disk fail, tam se ti to zasekne ne?Máš vlastně disketovou mechaniku? Pokud ano tak zkontroluj kabely, napájecí i datový k disketovce. Pokud ji nemáš tak ji musíš v biosu vypnout: Vlez do biosu- del, F2 to jsou nejčasteší. A hned v Standard CMOS Features najdeš dole disketovou mechaniku, musíš to překlikat na NONE (plus, minus nebo šipky...)

monikaaa
hodnocení

ok dikys ja ti pak dam vedet ...

monikaaa
hodnocení

no tak jsem vlitla na ten bios a dala jsem F2 a vubec nic mi nenaskocilo..!co mam delat..?

Já nevim zda F2, to je tam napsané co je to za tlačítko

monikaaa
hodnocení

tak co poradis mi prosim?

ackar*
hodnocení

0x

není kupříkladu jen vybitá baterka?

monikaaa
hodnocení

jako jaka vybita baterka kde jako?

ackar*

Na základové desce je taková placatá baterka... Ale podle hlášky, kterou tu píšeš to nejspíš baterkou nebude.

hodnocení

0x
Nzadárek takže postup:Rychle za sebou po zapnutí pc mačkej del a tab, dokud nebudeš asi v modrém biosu, tam najed šipkami do položky boot, v ní se poté dostan na /boot settings configuration/ nebo něco tomu odst podobného, rozklikni i třeba na více nabídek ale musíš tam za každou cenu najít /wait(weit) for F1 if error/ a nastav u toho disable nebo off a pak musíš s biosu odejít tak aby se všechny zmněny uložily, někde bude naspsáno (příklad F10SAVE and exit.Tento návod platí pro bios aktualizovaný v roce 2006) a jak všichni víme svět se mění(žene do sraček) tak hodně štěstí.
:)
doplněno 02.07.09 23:34: Admiňouši sry za ta dvě slova, večerní ehm oddechové hodiny.

To je sice pěkná ochcávačka, ale zastavení v případě chyby bych zatim nechal na pokoji a kouknul na tu disketovku. Každopádně jak disketovka tak zastavení v případě chyby je hned v prvním menu. Zbytek OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]