Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdil laserove a inkoustove tiskarny

Od: patrikl odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

uvažuji o koupi laserové nebo inkoustové tiskárny, budu potřebovat především černobílý tisk, neporadil by mi někdo co se vyplatí?

Kolik vydrží laserová oproti inkoustové? Jaký je cenový rozdíl v náplních?

Nemá prosím někdo nějaké zkušenosti?

Předem díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Laserová tiskárna je výkonější a tisk je levnější. Pokud potřebujete tisknout formuláře, případně text a pod, je to ideaální volba. Pokud potřebujete ,,především´´ černobílý tisk, tak zvažte, jak důležitý je pro Vás tisk barevný, protože z klasické laserovky dostanete pouze a jedině černobílý tisk.

"z klasické laserovky dostanete pouze a jedině černobílý tisk".

*sok*Tak tohle mi vysvětlete. Moje tiskárna tiskne barevně, je v ní laser, barevné práškové tonery a vypalovací válec. Co to teda mám za tiskárnu, když to podle Vás není lejzrovka?

Že by barevná lejzrovka? *smich*

No už asi jo. Ale dovolím si Vás ještě jednou citovat.

"z klasické laserovky dostanete pouze a jedině černobílý tisk".

hodnocení

1x

Dobry den,

zjednodusene se musite zamyslet nad poctem stranek, ktere hodlate tisknout.

Laser tiskarny se Vam vyplati v pripade velkeho poctu tisku, nebo kdyz tisknete narazove a hrozilo by, ze Vam cartidge zaschne. Ja osobne vetsinou doporucuji Lase tiskanu i pres pocatecni vyssi naklady odstanite problem se zasychanim.

Inkousove tiskarny i naplne jsou levnejsi, ale jsou vhodne v rpipade, kdy tisknete pravidelne male mnozstvi stranek.

ehelpdesk*
hodnocení

0x

Zvolte určitě laserovou tiskárnu. Ingoustová má mnoho nevýhod. Tiskárnu budete využívat kde? V praci? Kolik vytisknete stránek?

albatros498022*
hodnocení

0x

Jednoznačně dnes už laser.

fribble*

Dovlím si oponovat - pro podnik, studenta, který kopíruje scripta, pro spisovatele atd. jasně laser. Ale domů, kdy jednou týdně okopíruju nebo vytisknu 1-2 stránky pořád ještě inkoust.

eulalie*
hodnocení

0x

Laserová tiskárna na černobílý tisk je nejlepší. A nejsou tak drahé. Kupovali jsme inkoustovou, ale ten tisk vycházel strašně draho, hned se cartridge vypotřebovala. Tak jsme vzápětí kupovali nejlevnější laserovku. Stála okolo 1300 Kč a zatím dobré...

Dovolím si oživit toto vlákno s dotazem na koupi tiskárny. Nemohu se rozhodnout. Obyčejnou do domácnosti /něco fotek, sem tam dopis, určitě scaner a kopírka/. Uvažoval jsem o Epson Stylus SX230, Canon PIXMA MG5250 aj. Ale výběr je velký, hodnocení mizivé, tak fakt nevím. Čím se řídit? Na ceně mi zas tak moc nezáleží, spíš na jednoduchosti .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]