Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat při seknutí počítače

Od: 123mirek® odpovědí: 10 změna:

Čas od času se stane,že se sekne počítač.Určitě se s tím setkal každý z vás.Zajímalo by mě,jaký je nejšetrnější způsob znovu rozjetí počítače?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používám klasicky Ctrl+Alt+Delete, dlouho, tak rok se neseknul ale Win. se zeptá na ukončení operace.

hodnocení

Tohle používám taky.Ale dnes se mi stalo při sledování videa,že najednou z monitoru vše zmizlo,no a ctrl+alt+delete nefungovalo.Tak jsem dal reset,ale prý je to pro PC velký šok.

Šok nešok, někdy bohužel jiná cesta není. Pokud je to jednou dvakrát za rok, tak bych to neřešil. Pokud se seká častěji, doporučuji provést kontrolu PC, jak již zde bylo psáno.

stevo5*
hodnocení

2x

Záleží na tom ako sa sekne. Ak sa dá použiť CTRL+ALT+DEL, tak to použi, ale ak nejde ani klávesnica ani myš, tak nezostáva nič iné, len - tlačítko RESET.

Ale bolo by dobre pouvažovať prečo sa sekne, vysledovať či to spôsobuje nejaký program, pri akej činnosti sa to stalo, skontrolovať teploty na doske, grafike a procesore. Ak sa "sekne", aj ak je to len občas, niečo nie je v poriadku. Môže to byť hardvérový problém, alebo niečo nie je správne nainštalované, konflikt ovládačov, starnúci alebo slabý zdroj, špatne zasunutá niektorá karta v slote alebo konektor ... . Takéto občasné závady sa väčšinou špatne hľadajú.

hustejtyposjakcypfakt
hodnocení

0x

Musis najit pricinu problemu. Muze to byt jak v hardwaru tak v softwaru doporucoval bych ti zkontrolovat disky a CPU paměť.

Pokud mas windows XP tak si zapni pres start>programy>prislusenstvi> Příkazový řádek ... objevi se cerna tabulka tak tam napis CHKDSK a ¨system zacne kontrolovat disky a CPU. Jestli problem neprestane, tak napis.

hodnocení

0x

Vyfoukej počítač od prachu, to tady ještě nikdo neřekl :)

celp*

Ale opatrně.Stlačený vzduch dokáže v elektronice nadělat pěknou paseku.

Tak opatrně s vysavačem, ale stlačený vzduch pokud to nepřeženu s tlakem tak je právě to nejlepší :)

Co by se mohlo stát? Piš, jsem napnutý. S tím jsem se ještě nesetkal.

perda*

To by mě taky zajímalo co může stlačený vzduch udělat s elektronikou když se používá i na čistění kamer a foťáků?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]