Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit visty a nainstalovat XP

Od: mraaazek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám takový menší problém. Koupil jsem si notebook Asus M51A a k v něm předinstalovaný Windows Vista. Rád bych je odstranil a nahradil XPčky, ale když vložim instalačku XP tak mi to hodí nějakou hlášku STOP a instalace nedojede ani k formátování disku. Poraďte prosím. Zkoušel jsem to i Win 2000 a Win 98, ale pořád stejná hláška.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Patrně se bude jednat o nějakou ochranu. Můžeš sem dát přesné znění toho hlášení?

celp*
hodnocení

0x

Musí se zformátovat pevný disk.

No a k tomu se on právě nedostane. Jak to udělat, na to je spousta možností: dát disk do jiného PC, nabootovat přes disketu, záchranné CD/DVD.

A než se do toho pustíš, sežeň si všechny nutné ovladače.

celp*

No to já nevím.Dotyčný píše,že tam narve CD s XPéčkama a očekává,že mu to půjde jako na čistém disku,ale Visty nic takového nedovolí.Navíc ten noťas může být postavený vyloženě na Visty a v tom případě je bez odborníka v háji.Podíval bych se na mojewindows.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]