Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nový router, pomůže někdo se spojením?

Od: michalll* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, věci se mají takhle...Koupil jsem si dnes notebook a wifi router...Pomůže mi někdo, abych spojil starý stolní PC s tím routerem a aby mi šel v bytě internet wifi?

Díky za každou radu nebo kdyby někdo pomohl na icq...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

návod k němu nedali? Co je to zaposkytovatele, jaký net, jaký router? Obecně.

Připojit kabelem počítač.

jako první změnit přístupové údaje k routeru a dobře si je pamatovat. (jde to resetovat, ale pak zase to strašné nastavování) To jak se do něj dostat je právě v manuálu.

nastavit připojení, potřebné údaje obvykle jsou ve smlouvě nebo na webu poskytovatele

na ntb spustit wifinu a zkusit najít sítě v okolí, to proto aby jsi pro svoji nastavil kanál nejméně o dva výš nebo níž

na routeru nastavit kanál, pojmenovat svou síť a to by mohl obýt všechno.

doporučuji pro bezpečnost nastavit síť jako skrytou (obvykle něco jako hide SSID), dovolit připojení jen zařízením s určitou MAC adresou (MAC karty v ntb, případně další - častý kamarád ...), nastavit šifrování WPA2.

Vesele si bezdrátově surfovat. To by totiž asi tak v kostce bylo všechno.

michalll*
hodnocení

Díky Alfe, mám to...Jede to...

michalll*
hodnocení

Jo a ještě mě zajímá...Poskytovateli nevadí, když se na ten můj router připojí více lidí?

Zalezi co to je vice lidi. Pokud to znamena sousedi tak to uz je sdileni internetu a to by mu vadilo, ale pokud myslisdoma tak to neres

michalll*
hodnocení

No ale jak to poskytovatel pozná?

doplněno 20.06.09 00:13:

A jinak ted právě teď mi přestal na notebooku fungovat net:( Nevíte jak se to mohlo stát? Normálně fungoval, podíval jsem se na film, a už se nepřipojím a nepomůže ani restart...

Na PC mi internet jde, na routeru wifi bliká, na notebooku moji síť najdu, ale v mozzile ani v IE internet nenajede :( :( :(

Nevim, nevidim k tobě. Je jedno zda síť vidíš, ale jsi k ní připojen? Také je možné, že jsi zvolil kanál na kterém už nějaká síť je a rušíte se...

michalll*
hodnocení

Je to moje síť na které jsem byl připojený i předtím...A jsem na ní normálně i připojený...A píše mi to kvalitu připojení "excelent" prosím poraďte mi někdo, díky moc.

Co ip adresa? Jakou ti to přiděluje adresu? Na router se přes wifi dostaneš?

michalll*
hodnocení

Jak na router přes wifi? No připojím se normálně...IP adresu mám nastavené najít automaticky, prostě tak, jako předtím, když mi to šlo...Zkusil jsem i restartovat WIFI router..

No to jsem si myslel že jí máš automaticky, ale zajímá mě zda ti ji to dává v rozsahu routeru- najdeš ji třeba ve vlastnostech připojení nebo ve start/spustit/cmd a ipconfig /all

Znovu opakuji- když jsi připojen přes wifi tak dostaneš se na administrační rozhraní routeru? To znamená na ip adresu routeru v prohlížeči- tam jak jsi ho konfiguroval

doplněno 20.06.09 16:55:

A ještě: zkoušel jsi změnit ten kanál zda se s někym nerušíš?

michalll*
hodnocení

Tak a teď WIFI nereaguje vůbec...V sítovém připojení je sice povolená ale zaškrtnutá prý odpojená...A program pro WIFI když zapnu tak takové políčku kde dávám zapnout vypnout a vše je vybledlé jako by notebook wifi neobsahoval :( Fakt nevíte jak to vyřešit? Třeba ůplně od nuly...Ovladače jsem přeinstaloval ale nepomohlo...

alf*

no snad jde o nějaký ten kanál vedle než sousedi. To jsem dával jako jeden z důležitých bodů. Napadá mě, to excelentní připojení je k Tvému routeru? Není prohlížeč přepnutý do offline? Sice to hlásí, ale.

To samé se mi stávalo na jednom počítači doma, bylo to, že mi vypadlo cosi někde, měl jsem na to i dotaz poradte.cz/... a pak mě to trklo. Fakt je že po nějakém čase se na tom samém ztratilo znovu, tak jsem ho nastavil zgruntu znovu a už je to pár měsíců co to jede bez problémů. Tím zároveň odpovídám že poskytovatel neprotestuje proti připojení tří počítačů najednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]