Nejste přihlášen/a.
Máme mikrofon se sluchátky. Vždy, když jsme ho zapojili do počítače, objevilo se okno s oznámením, že počítač je rozpoznal, my na něco klikli a vše fungovalo. Pak jsem omylem zaškrtla možnost toto okno již nezobrazovat a od te doby, když sluchatka s mikrofonem zapojíme, fungují jen sluchátka, mikrofon ne. Neví někdo, jak to okno zase obnovit? Díky!
Taky jsem měl podobnej problém.Dělá to i když sluchátka zapojíte do vypnutého pc a potom ho zapnete?
Ano, tam je vše v pořádku. Hlasitost je nastavená dobře, zrušila jsem i možnost automaticky nastavit mé zvukové zařízení, aby to nedělalo neplechu.
Zaškrtnutím okna nezobrazovat,nemohlo dojít k přerušení funkce mikrofonu.Máte-li možnost vyzkoušet jiná sluchátka,zkusil bych to.Některá laciná zařízení jsou nespolehlivá.Já jsem si nainstaloval novou verzi Skypu,Beta a od té doby mikrák funguje jak má.buďte tak hodná a napište jak to dopadlo.Děkuji.
Myslím, že problém není ve skypu, ale v systému. Zkuste, jestli mikrofon funguje v programu záznam zvuku (v programy -> příslušenství, případně ještě -> zábava). Tipuji, že tady bude taky mimo. Stejný problém nastal u známého. Skype při blbém odkliknutí (nevím, jakého dialogu - nebyl jsem u toho) vypnul mikrofon ve windows. Otevřel jsem panely nástrojů -> zvuk, a zapnul mikrofon v nastavení záznamu.
Mikrofon nefunguje ani v záznamu zvuku. Jakže byl přesně ten další postup? Ovládací panely - zvyuky a zvuková zařízení?
Tak ještě jednou já.Ovládací panely...Zvuk...Záznam...a zaškrtnout mikrofon.Snad to tentokrát vyjde.
Pokud je v počítači starší zvuková karta, stává se občas že když je zvuk nastaven například na 5.1 nefunguje mikrofon a začne fungovat až tehdy pokod se zvuk nastaví třeba na 2.0 nebo headphones (sluchátka)
Skus najít ovládání zvukové karty (mělo by být v liště spuštěných programů vpravo dole ve windows) -> speakers configuration a nastavit třeba ty sluchátka
Přesný postup se trochu liší podle toho, jestli to je ve Win XP nebo ve Win Vista. V obou případech je to menu Start -> Nastavení -> Ovládací panely. Tady se liší název volby - buď Zvuky a zvuková zařízení (XP) nebo jenom Zvuk (Vista). Dialogové okno, které se otevře, se trochu liší podle OS.
V XP: v okně "Zvuky a zvuková zařízení - vlastnosti" na kartě Zvuk v prostředním rámu Záznam zvuku klikni na tlačítko Hlasitost. Otevře se další dialog Ovládání záznamu. Tam nesmí být posuvník pro mikrofon dole zakliknutý (= vypnutý) ani nesmí být posuvník stažený dolů (= hlasitost na minimum)
Ve Vistě: v okně "Zvuk" na kartě Záznam klikni na ikonu mikrofonu a pak na tlačítko Vlastnosti. Otevře se další dialog Mikrofon - vlastnosti. Tam na kartě úrovně platí obdobně - posuvník mikrofon nesmí být stažený vlevo (= utažený zvuk) a na ikonce u posuvníku - se symbolem reproduktorku - nesmí být červená značka (= vypnutý).
POZOR: na kartě pro reproduktory (pro přehrávání) je taky možnost ovládání mikrofonu, ale tady musí být vypnutý, protože by docházelo ke zpětné vazbě, nastavení mikrofonu je na kartách uvedených výše!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.