Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestal fungovat mikrofon

Od: lenkeena* odpovědí: 12 změna:

Máme mikrofon se sluchátky. Vždy, když jsme ho zapojili do počítače, objevilo se okno s oznámením, že počítač je rozpoznal, my na něco klikli a vše fungovalo. Pak jsem omylem zaškrtla možnost toto okno již nezobrazovat a od te doby, když sluchatka s mikrofonem zapojíme, fungují jen sluchátka, mikrofon ne. Neví někdo, jak to okno zase obnovit? Díky!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver*
hodnocení

0x

Taky jsem měl podobnej problém.Dělá to i když sluchátka zapojíte do vypnutého pc a potom ho zapnete?

lenkeena*
hodnocení

Jo, i když počítač zapnu a sluchátka už jsou zapojená, nefungijí.

ahasver*

Bavíme se tu o hovoru na icq a nebo skypu?

lenkeena*
19.06.09 16:05
hodnocení

na skypu.

ahasver*

Zkusili jste nastavení přes nástroje?

lenkeena*
hodnocení

Ano, tam je vše v pořádku. Hlasitost je nastavená dobře, zrušila jsem i možnost automaticky nastavit mé zvukové zařízení, aby to nedělalo neplechu.

ahasver*

Zaškrtnutím okna nezobrazovat,nemohlo dojít k přerušení funkce mikrofonu.Máte-li možnost vyzkoušet jiná sluchátka,zkusil bych to.Některá laciná zařízení jsou nespolehlivá.Já jsem si nainstaloval novou verzi Skypu,Beta a od té doby mikrák funguje jak má.buďte tak hodná a napište jak to dopadlo.Děkuji.

hkei
hodnocení

0x

Myslím, že problém není ve skypu, ale v systému. Zkuste, jestli mikrofon funguje v programu záznam zvuku (v programy -> příslušenství, případně ještě -> zábava). Tipuji, že tady bude taky mimo. Stejný problém nastal u známého. Skype při blbém odkliknutí (nevím, jakého dialogu - nebyl jsem u toho) vypnul mikrofon ve windows. Otevřel jsem panely nástrojů -> zvuk, a zapnul mikrofon v nastavení záznamu.

lenkeena*
hodnocení

Mikrofon nefunguje ani v záznamu zvuku. Jakže byl přesně ten další postup? Ovládací panely - zvyuky a zvuková zařízení?

ahasver*

Tak ještě jednou já.Ovládací panely...Zvuk...Záznam...a zaškrtnout mikrofon.Snad to tentokrát vyjde.

chrnec

Pokud je v počítači starší zvuková karta, stává se občas že když je zvuk nastaven například na 5.1 nefunguje mikrofon a začne fungovat až tehdy pokod se zvuk nastaví třeba na 2.0 nebo headphones (sluchátka)

Skus najít ovládání zvukové karty (mělo by být v liště spuštěných programů vpravo dole ve windows) -> speakers configuration a nastavit třeba ty sluchátka

hkei

Přesný postup se trochu liší podle toho, jestli to je ve Win XP nebo ve Win Vista. V obou případech je to menu Start -> Nastavení -> Ovládací panely. Tady se liší název volby - buď Zvuky a zvuková zařízení (XP) nebo jenom Zvuk (Vista). Dialogové okno, které se otevře, se trochu liší podle OS.

V XP: v okně "Zvuky a zvuková zařízení - vlastnosti" na kartě Zvuk v prostředním rámu Záznam zvuku klikni na tlačítko Hlasitost. Otevře se další dialog Ovládání záznamu. Tam nesmí být posuvník pro mikrofon dole zakliknutý (= vypnutý) ani nesmí být posuvník stažený dolů (= hlasitost na minimum)

Ve Vistě: v okně "Zvuk" na kartě Záznam klikni na ikonu mikrofonu a pak na tlačítko Vlastnosti. Otevře se další dialog Mikrofon - vlastnosti. Tam na kartě úrovně platí obdobně - posuvník mikrofon nesmí být stažený vlevo (= utažený zvuk) a na ikonce u posuvníku - se symbolem reproduktorku - nesmí být červená značka (= vypnutý).

POZOR: na kartě pro reproduktory (pro přehrávání) je taky možnost ovládání mikrofonu, ale tady musí být vypnutý, protože by docházelo ke zpětné vazbě, nastavení mikrofonu je na kartách uvedených výše!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]