Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik mám GB RAM v PC?

Od: jaromir83* odpovědí: 4 změna:

zdravím, zajímalo by mě kolik mám GB RAM v PC? mám tam 4x1 GB RAM fyzicky na desce, i EVEREST mi píše že tam ty 4 RAM moduly jsou zasunutý ve slotech, ale ted mi někde v programu psal Windows že volná paměť je cca 2 143 465. musí se ta RAMka nějak speciáně istalovat (ovladače, BIOS..) nebo stačí ji tam zapojit do motherboardu? kde najdu napsaný kolik mám? Win XP. dík

doplněno 17.06.09 13:23:

respektive proč mi to ve Vlastnostech sytému/Obecné píše že mám 3,25GB RAM když tam mám 4x1GB RAM moduly.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Evidentně máš 32bit windows a ty to nedokáží naadresovat. Nic s tim nenaděláš

hodnocení

0x

32-bitová Windows nedokáží adresovat větší paměťový prostor než něco přes 3.2 GB. Jinak máš vše v pořádku a toto je opravdu "vlastnost" systému.

johnny*

Kluci maj recht. Příklad, máš 4Gb ram, grafiku s 512 Mb, takže si zjednodušeně odečti těch 512 mb adresovaných pro grafiku a pak si "vezmou" něco disky a další zařízení a máme to suma sumárum, u mě zrovna rovných 3.25 Gb.

johnny*

No, tak jsme na tom stejně, sem přehlíd, žes doplnil svých 3.25 Gb Ram.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]