Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ve škole na počítačích bych nutně potřeboval mít bežící Javu (aby ji mohl použít Firefox), ale nedaří se mi ji spustit. Nainstalovaná tam sice je, ale nezapne se ani za zlatýho vola. A učitel co by se o počítače měl starat se o to nestará. Sem u něj přestávku co přestávku, hlásím všelijaké problémy, ale on mě vždy odežene. Už jsem mu nabízel, že s ním nějaké odpoledne nebo třeba víkend ve škole strávím a pomůžu mu, tak poděkoval za nabídku, ale kde nic tu nic. (Jen pro příklad: na všech PC je ještě Firefox verze 14!) Napadlo mě tu Javu spustit přes příkazový řádek. Spustil jsem javaws.exe - wait, kdy by měla zůstat Java zapnutá a čekat, ale jak koukám, tak koukám proces nikde. Nevěděl by někdo jak na to? Díky.
Nejsem si jistej, ale ve Firefoxu máte pod Nástroje kolonku Správce doplňků ... najděte si tedy doplněk Java a nainstalujte ho ... nevím co jiného... nebo jestli by taky Firefox nechtěl nejdřív taky tu Javu co jste nainstaloval , povolit? Jak to máte s právy ke školním pc, u nás kdysi na škole jsme měli na učebně přístup do pc přes hesla, ale stále šlo o účty s omezeným přístupem... pokud máte omezený (ne správcovský) účet , tak by to také mohla být příčina ,proč to nejede... ohledně laxního učitele, zkusil bych promluvit s ředitelem školy, jeslti v rámci výuky (nějak to navlíknout) by nešlo , aby se o pc v učebně začala starat určená skupina třeba dvou studentů, kteří by po škole dávali do kupy free software ve školní učebně. Protože říct řídovi natvrdo jak to je , tak to u toho učitele můžete rovnou zabalit tašku... to by si asi líbit nenechal.. politicky Halík...politicky!
Doplněk mě taky napadl, ale nevím jestli vzhledem k omezeným právům účtu to lze. Za ředitelem nepůjdu. Už to nemá cenu. Za rok jdu pryč a ředitel taky. Ale je pravda, že školní síť také není na úrovni. Data účtů se na centrální server zapíšou jenom někdy. Já se dostanu na soukromé složky všem účtům. (krom učitelských) A nedávno dělal učitel "čistku", která se mu ovšem nepovedla a zkončilo to několika měsíčním nefungováním účtů.
Ve školách se setkáš i se staršími prohlížeči než Firefox 14, v tomto ohledu bych učiteli laxnost nevyčítala. Škola může mít své důvody, proč ti nenechce vyhovět.
Zkus si o tom s učitelem znovu promluvit a vysvětlit mu k čemu Javu potřebuješ. Případně opakuj svou nabídku pomoci (nebo se spoj se šikovným spolužákem a nabídněte pomoc společně).
Půjdeš-li rovnou za ředitelem, nemusí to dopadnout podle tvých představ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.