Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Word součástí Windows?

Od: boy* odpovědí: 8 změna:

Ahoj chtěla jsem se zeptat na takouvou věc.Známá si koupila PC a po nějaké době(nedávno) se nechala připojit k Internetu.Firma,která jí připojovala jí musela nějak překopat počítač(jsem laik omluvte můj slang) a když jí ho dovezli,zjistila,že neotevře většinu mejlů,protože nemá prohlížeče.Neotevře ani věci ve windows media prayer,ani jednoduché texty ve wordu.Bylo jí řečeno,že ,když si koupila Windows Vista,tak tam byl Word jen jako zkušební verse a teď si ho musí koupit -je to možné? My jsme si kupovali PC s widows XP home a nemáme s tímhle žádné problémy,myslela jsem si,že Mikrosoft Word je součástí Windows...jak to tedy je? Díky za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marton*
hodnocení

2x

Proč vlastně ta firma počítač odvážela? *ee* Reklamujte stav počítače u ní!

boy*
hodnocení

Samozřejmě,že tam hned volala a reklamovala,ale právě jí bylo řečeno,že Mikrosoft word není součástí Windows a to mě příjde jako hloupost , ale nechci jí mystifikovat a proto se ptám nejprve tady ,protože,když si ho bude chtít stáhnout tak domácí verze je za nějakých 1500,- což je dost,existuje nějaká free verze prohlížeče,aby si konečně mohla přečíst ty recepty na kuře,které jsem jí poslala?

Pokud chcete poslat recepty psané ve Wordu, tak je prostě do mailu ze stránek skopírujte. Vždyť je to obyčejný text, chcete-li to s nějakými obrázky či zdobeným písmem, volte funkci Formátovaný text (HTML).

doplněno 06.06.09 10:10:

K prohlížení dokumentů stačí toto: stahuj.centrum.cz/...
Je to zdarma.

boy*
hodnocení

to ano,já jí to tak klidně udělám,ale vzhledem k tomu,že nejsem jediná,kdo jí v budoucnu bude posílat mejly ve wordu chce to trochu jiné řešení ;)

doplněno 06.06.09 10:45:

ha ,nejdřív bych asi měla číst do konce a pak reagovat *hi* omlouvám se a děkuji za radu, adresu jsem známé přeposlala,tak snad si s tím poradí .Ještě jednou díky

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den .Microsoft Word je součástí placeného balíku MS Office.Takže ta zkušební verze na 30 nebo 60 dní sedí.Ale prohlížeč a WMP to se mi nezdá.Do WMP je nutné dát kodeky a co se týká e-mailů ,v exploreru by měli jít otevřít běžně pokud není nastavené vysoké zabezpečení.Myslím,že je potřeba jednotlivé programy nastavit včetně poštovního klienta.

doplněno 06.06.09 09:46:

Součástí Windows je textový editor WordPad a ten by přílohy měl dokázat otevřít pokud mají koncovku .txt

hodnocení

1x

Takže asi takhle, Word NENÍ součástí Windows, ten si musíte koupit, teď přijde bratru na 1500 - 1600 Kč, nevím přesně. Ale na domácí používání si myslím, že bohatě stačí OpenOffice který je zadarmo. www.openoffice.cz/ Máš tam všechno co potřebuješ a zdaleka nevyužiješ všechny jeho funkce. A ještě se vrátím k tvý, že jste kupovali PC s Windows XP Home a nemáš problémy s Wordem. Buď máš s PC koupený Microsoft Office a tudíž ti to po měsíci či dvou nepřestalo fungovat, nebo to máš cracnutý a tom přiblížení bych si tipnul i na nelegální samotný Windows.

boy*
hodnocení

Tak o cracklém windows bych asi věděla ne? Jsem jen běžný uživatel,který nemá páru jak PC funguje,ale nejsem tak hloupá,abych nevěděla,co je crack.PC jsem koupila v obchodě a aktualizace stahuji běžně - to už by mi asi přišlo upozornění,že mám nelegální windows ne? Rozhodně mi nic po dvou měsících nepřestalo fungovat,tak vycházím z toho,že jsme zaplatili v ceně PC i ten zbytek ,ale s tím crackem jsi mne dostal...ty instalačky s klíčem jsem si tedy namalovala? Já jen byla přesvědčená,že je word součástí windows a proto jsem se zeptala zasvěcených ...

Když budeš mít nainstalovaný Windows který jsou dobře udělaný tak to nepoznáš, aktualizace se budou stahovat, projdou testem u velkýho Billa a přitom budou nelegální. A to že jsi koupila PC v obchodě neznamená, že je vše jak má být. Ovšem pokud máš od všeho instalačky s klíčem, faktury a na PC nalepenou nálepku tak jsi vysmátá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]