Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD - vysoký počet hrubých chyb při čtení

Od: raven® odpovědí: 5 změna:

Zdarec,

nainstaloval sem si program HDDlife Pro a po zapnutí PC mi to hlásí že mám HDD vysoký počet hrubých chyb při čtení. Krom toho že teplota je taky tak trochu na hranici.

chyby - 41 ( prá je prý 6 a nejhorší je 36 ukazuje to stav 37% - tohle je z toho programu) - nevíte jak to opravit jestli je na to software nebo prostě to už nejde?

Jinak disk mám Western Digital 250Gb snad to stačí

Jo a teplota je kolem 47 stupňů maximálně a hranice je prý 54.

Díky za opověď. Ta co mi pomůže ohodnotím :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

2x

Zkusila bych udělat kontrolu disku

Otevři Tento počítač, vyber disk kde máš nainstalovaný systém, klepni na něj pravým myšítkem a vyber Vlastnosti>Nástrole>Kontrola chyb >dej zkontrolovat a označ obě možnosti. Kontrola disku potom bude provedena po restartu systému
Jde spustit i ručně:
Start>Spustit>chkdsk /f>Enter
-před f musí být mezera
- V dosovém okně, které se objeví zadat a (ano) a opět potvrdit Entrem.
Kontrola bude provedena zase po restartu počítače

chkdsk c: /F /X

to je test na disk C, F je oprava chyb a X je případně odpojení disku- vyvolá případně restart

Jinak ta teplota je krutá, což ono to nějak vydrží, ale dlouhodobě nejsou teploty okolo 50°C moc dobré (myslim běžné desktopové). Rozdělej pc a vyfoukej od prachu- všetně povrchu disku a snaž se nemít disk nalepený přímo pod disketovkou nebo tak něco...dlouhodobě to pak dělá buď "jen" chyby v datech, to ještě neni tak hrozné a nebo celkově zkracuješ živostnost disku až odejde úplně. Ber to tak že ani v létě mi nejdou disky v dataserveru nad 35°C, ano mam před nima větrák, taky má systémovej disk naběháno tolik co 4 desktopy za stenou dobu provozu...tak mě napadá že jsou dlouho nedělal offline zálohu *sok*

petr123*
hodnocení

1x

Můžeš zkusit program HT Tune, ale podle mě spíš na nic nečekej a začni kompletně zálohovat! Ten počet chyb a vysoká teplota může klidně znamenat, že disku zbývá posledních pár hodin / minut života...

Je lepší vyměnit disk za nový když by ten starý "ještě měsíc v klidu fungoval" než přijít o veškerá data na něm uložená.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Proč tomu věříš.Zkus jiný program.nemyslím si,že jsou 100%.

hodnocení

0x

Ta teplota je už dosti vysoká, to není spolu s těmi chybami dobré. Podívej se na ten disk ještě programem Crystal Disk Info. Hodnoty by měly být pravděpodobně stejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]