Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné a časté emaily na inzeráty ze zahraničí

Od: michalll* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

Rozhodl jsem se tu napsat moji zkušenost a zjistit tak i, jeslti jste na tom někdo stejně nebo co se děje...

Poslední dobou se mi množí příchozí emaily na moje inzeráty (první na mobil, nyní na playstation), kde mi píše někdo s ciziny, anglicky, a ptá se mě, jestli je věc ještě na prodej...Kddž jsem pokaždé odpověděl ano, okamžitě mi tito lidé poslali svoji adresu, na kterou mám zboží poslat a číslo mého účtu, s tím, že poslat to můžu až v případě, kdy mi dojdou peníze na účet...Nutno dodat, že nabízí vždycky závratnou částku většinou až 3-4x vetší v přepočtu, než za jakou zboží nabízím...

Takže na jednu stranu není co řešit, můžu poslat číslo účtu a směle čekat na peníze, pak poslat kdesi zboží...

Na stranu druhou to vypadá dost divně, nemyslíte? Kdybych byl alespoň nejlevnější na internetu, ale to nejsem, vyplatí se to jen člověku, který bydlí v mém okolí, že neutratí moc za cestu nebo poštu, v čem se to vyplatí někomu z Ameriky nebo Afriky?

Vaše názory?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

zkus a nejspíš brzy uvidíš že se jim to vyplatilo :))

co mi přijde v cizí řečí nečtu, rovnou značím jako spam a těch pár co potřebuji má vyjímku a dojde kam má.

doplněno 04.06.09 20:53:

neodpovídat! Tím jen druhá strana má potvrzeno že adresa je živá. Nestahovat obrázky, tím si také ověřují přečtení majlu a živost adresy.

michalll*
hodnocení

Asi tak, první jsem to řešil jako ty...Okamžitě spam a ahoj...Po té mě to začalo zajímat...a teď? Teď na takové emaily odepisuju pouze "fuck you" a mažu :-D

tlapy

mel sis zkusit zalozit jen tak ze srandy novej ucet kdesi. Vetsina bank to ma zadaco. A nechat si to poslat tam :) Ale nevim k cemu je komu cislo uctu. Cisla uctu nejsou zrovna nejak extra citliva data, kdyz nemaji pristupova hesla a tak.

Kazdopadne ja tyhle maily take radeji ani neprocitam z 99% je to vazne SPAM a obcas i s nejakym tim virem, takze se to nevyplati :)

sondaw*

Přesně tak, neotevírám, nečtu, mám nastavený filtr a mažu hned na serveru. Nikdy nikomu nedávám svoje heslo, login, číslo účtu, karty...nic takového. A žádná naše instituce podobné informace nikdy nevyžaduje přes mail!

michalll*
hodnocení

No byl to normálně napsaný mail od normálního člověka...Nevypadalo to jako strojově nebo nějak tak...

A v jiném případě mi psal normálně česky, sice to komolil jak vietnamec ale psal adresu měl v Africe :)

dusatka*

To mohl komolit překladač, ne? Tipla bych, že jde o pokus ověřit si, že adresa je živá.

sondaw*

Nezbývá než souhlasit s předchozí odpovědí, v podobných případech spoléhají na naivitu a důvěřivost lidí, kteří jsou, přes všechna varování, stejně dál nepoučitelní

hodnocení

0x

Předpokládám, že jim jde právě o číslo účtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]