Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ikony na ploše a připojení

Od: nornik* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer!

Prosím,pomozte mi v tomto problému.Pustil jsem svou sestřenici na chvíli k nooteboku,a nemohu se nyní vůbec připojit.Na ploše,kde byly ikony(opera,mozila,icq,atd),tyto jsou,ale vypadají jako obrázek mp3,a když na ikonu kliknu jako dříve,skočí mi tam windows media player,a nikde jinde se nedostanu.

Poradte mi prosím co s tím provedla,a jak toto napravit.Moc díky-Míra

P.S.Jsem laik,tak prosím poradte mi jako dítěti.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

james70*
hodnocení

1x

no,jsem již pěknejch pár měsíců na Linuxu ale pokusím se vzpomenout.V levo dole je je START.Na to klikni a mělo by tam být něco jako všecky programy.Po otevření hledej operu,mozzilu nebo něco co máš na mysli a pokus se to otevřít odsud.Zřejmě ti pozměnila asociaci souborů,což vlastně stejnak netušíš co to znamená.Dej echo jak jsi dopadl

nornik*
hodnocení

Díky za odpoved´.Skoušel jsem to jako mou první možnost,ale je to i tam stejné.Všechny programy,at´´

už na ploše,nebo v nabídce start,vypadají stejně,a dělají to,co už jsem psal.

Tak co ted´?Míra

sondaw*
hodnocení

1x

Nepíšeš operační systém, ale zkusila bych spustit PC v nouzovém režimu, restartuj počítač, při náběhu systému několikrát stiskni klávesu F8 a z nabídky vyber Nouzový režim. Po spuštění se zkus vrátit bodem obnovení do dne, kdy PC fungoval normálně

Obnovení systému: Start>Všechny programy>Příslušenství>Systémové nástroje>Obnovení systému

james70*

super nápad a skvělá rada,obnovení systému jedinou možností a pokud né,přeinstal.Zeptej se ségry,kam se šťourala

alf*

snad nemá obnovení vypnuté

taky by mě zajímalo co s tím provedla. Jestli to dobře chápu, tak ani nevím jak to provést, a to co mě napadá by ale nebylo dílo mžiku jak to dokázala ona.

Z vlastní zkušenosti, děti a neználky k počítači jen pod osobním dozorem nebo na omezený účet, pro net nasadit nějaké blokování obsahu.

james70*
hodnocení

1x

napadá mě opravdu jako pravděpodobné že to bude pozměněnou asiciací jak jsem již tvrdil.Zkus pravou částí myši kliknout na onu poškozenou a pozměněnou ikonu a zadej otevřít v programu.Tam zvol prgram o kterým jseš si jist že je to ten pravej a pak se ukáže.Pokud to najede správně tak je tam políčko které zaškrtneš.Dej vědět,budem pokračovat dál

alf*

zkus to jednoduse provést pro všechny různé zástupce na ploše, změnit jim asociaci. Já tedy nevím jak to provést, změnit u *.lnk asociaci. Ještě by mě zajímalo kam ty ikony co jsou teď jako mp3 odkazují, co mají ve vlastnostech.

nornik*
hodnocení

Díky Vám za snahu pomoci-ale nic s toho nejde.Máte ještě nějaký nápad?(kromě toho sestřenici uškrtit).Jinak moc dík za každou pomoc-Míra

doplněno 04.06.09 10:47:

Nenapsal jsem systém,mám windows vista-a snad ještě dodám,že když jsem klikl na poslední položku(obnovení systému),nic se nestalo.Není to vypnuto,jak tu někdo zmínil?

sondaw*

Zkus jít přes Ovládací panely>Systém>Ochrana systému>na kartě Vlastnosti dej znovu Ochrana systému>Obnovení systému>Další a zkus vybrat některý z vytvořených bodů a systém obnovit

Poklud jsi ho sám nezakázal, měl by fungovat

jabraka*
hodnocení

1x

Vista má různé vymyšlenosti,ale snad obnovení systému funguje jako u XP.

Tedy:

Kliknout na START

Kliknout na: Nápověda a technická pomoc

Kliknout na: vrátit změny v počítači pomocí nástroje -OBNOVENÍ SYSTÉMU

Pak zvolit ze tří možností tu první a pokračovat tím,že stanovíte datum poslední změny,případně ještě před předpokládanou změnou.

Počítač vrátí vše do stavu,v němž systém byl nastaven k tomuto datu.Mnoho zdaru a dobrou práci.Chce to nainstalovat dětskou pojistku.

JABRAKA

sondaw*

Obnovení systému je touto cestou (podle Jabraky) na Vistě malinko jiné

Start>Nápověda a podpora>Obsah>Údržba a výkon>Zálohování a obnovení>Co je to nástroj Obnovení systému>Klepnutím sem spustíte nástroj obnovení...

Rychlejší je Start>Všechny programy>Údržba>Centrum zálohování a obnovení>Opravit systém pomocí nástroje Obnovení systému

nornik*
hodnocení

Lidičky,vše na ...Když už se dostanu na obnovení systému a kliknu na něj,skočí mi tam vždy media player.A když se mi před chvíli podařilo nějakým zázrakem že ne,zase to požaduje heslo správce,které nevím kde a jak najít.

Ten media plaer tam skočí vždy-at´kliknu na mozilu,icq,scype,cc cleaner,atd.A dík za Vaši trpělivost-Míra

sondaw*

Zastřelit sestřenici *smich*

Napadá mne ještě jedna věc, zkus přes Start>Všechny programy vybrat nějaký program, třeba Firefox (ať už má jakou chce ikonu), klepni na ni pravým myšítkem a nahoře v seznamu zadej Spustit jako správce, co to udělá?

nornik*
hodnocení

To spustit jako správce tam není-tak asi na sestřenku pistoli,a na nootebok kladivo,že?Míra

sondaw*

Zkus klepnout pravým myšítkem na nějakou tu ikonu na ploše, dej Vlastnosti, pokud je to zástupce, tak tam budeš mít Spustit v: ..a najdi cestu k tomu souboru. Jinak na kartě Upřesnit je možnost Spustit jako správce. Nic dalšího mne už fakt nic nenapadá

james70*
hodnocení

0x

Jistě že mám další nápad.Uschovat jen to nejdůležitější (zálohovat) a potom přeinstalovat operační systém neboť máš v mašině červa co ti to tam všecko ovládá.Jsi zavirován příteli tak jednej rychle,projeď to antivirákem a vším co máš k dispozici.Pokud nepomůže ani antivirák,bude již zřejmě pozdě a v tom případě reinstal.Hodně štěstí *mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]