Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Nastěhovali jsme se do baráku a nemáme internet. Brácha,který bydlí přes ulici má internet od českých radiokomunikací a nabídl mi, že bych net mohl brát od něj. Takže bych potreboval sehnat nějakou tu krabičku kterou bych z jeho modemu sosal signál(bezdrátově). Můžete mi poradit nějakou levnou variantu? Díky za odpověď
jaký má od nich internet? Asi bys potřeboval nějaký wifi router, ale nejprve musíš vědět zda to má ten jejich bezdrát nebo DSL a pokud DSL tak co má on za zařízení jestli třeba už nemá ten wifi router a pak taky co máš ty ntb s wifi nebo klasický počítač? Buď budete muset koupit krabičky dvě (má DSL a modem bez wifi) nebo jednu (má už wifi modem) nebo žádnou (málo pravděpodobné). Nevím co to je přes ulici, nejlevněji by vyšel kabel. Třeba u nás v ulici bych do toho šel, přes magistrálu v Praze bych to netahal.
Pokud má brácha wifi tak jednu krabičku, ale ne router- wifi routery mají povětšinou jen režim APčka, tady by byl dobrý asi wisp nebo bridge a to třeba s ovislink 5460 802.11b.cz/...
No on má nějaký 8Mb a má to napojené z telefoní linky. Ten jeho vysílá i wi-fi, když dám svůj notobook na parapet tak net chytám. Jinak mám normální PC i notebook, teoreticky by mi stačilo, kdybych měl u sebe jen kabel popřípadě jaký by byl cenový rozdíl kdyby můj router uměl vysílat i wi-fi...
no jestli ho chytáš na parapetu tak by možná stačilo kdyby on přidal na výkonu pokud tedy už není na max. A máš to zadarmo.
Mám router od firmy asus je spolehlivý jednoduchý výborný dosah. před čtyřmi lety jsem za něj dala kolem 3tis. a jsem spokojená. Mužu s noťasem až daleko po zahradě a pořád je to supr.
No a kdybych chtěl aby mi to vysílalo i wi-fi,tak to bývá v jednom nebo bych musel mít dvě ty krabičky?
pokud máš stolní potřebuješ už jenom anténku ta stojí kolem 500,- já na to mám stolní s anténkou a dva noťasy a supr.
Ty ale nepotřebuješ router, stačí ti wisp co podporuje ten ovis, tim páde "protáhneš" ten wifi signál, případně by ti měl stačit i client režim, ale to už by ti doma nešlo wifi, už jsem ti to psal, pročti si ten odkaz. Nicméně pokud se chytáš sotva s noťasem tak počítej že pokud nevytáhneš anténu ven tak při horšim počasí jsi bez netu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.