Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký modem na internet?

Od: marekte odpovědí: 13 změna:

Dobrý den! Nastěhovali jsme se do baráku a nemáme internet. Brácha,který bydlí přes ulici má internet od českých radiokomunikací a nabídl mi, že bych net mohl brát od něj. Takže bych potreboval sehnat nějakou tu krabičku kterou bych z jeho modemu sosal signál(bezdrátově). Můžete mi poradit nějakou levnou variantu? Díky za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

jaký má od nich internet? Asi bys potřeboval nějaký wifi router, ale nejprve musíš vědět zda to má ten jejich bezdrát nebo DSL a pokud DSL tak co má on za zařízení jestli třeba už nemá ten wifi router a pak taky co máš ty ntb s wifi nebo klasický počítač? Buď budete muset koupit krabičky dvě (má DSL a modem bez wifi) nebo jednu (má už wifi modem) nebo žádnou (málo pravděpodobné). Nevím co to je přes ulici, nejlevněji by vyšel kabel. Třeba u nás v ulici bych do toho šel, přes magistrálu v Praze bych to netahal.

Pokud má brácha wifi tak jednu krabičku, ale ne router- wifi routery mají povětšinou jen režim APčka, tady by byl dobrý asi wisp nebo bridge a to třeba s ovislink 5460 802.11b.cz/...

marekte
hodnocení

No on má nějaký 8Mb a má to napojené z telefoní linky. Ten jeho vysílá i wi-fi, když dám svůj notobook na parapet tak net chytám. Jinak mám normální PC i notebook, teoreticky by mi stačilo, kdybych měl u sebe jen kabel popřípadě jaký by byl cenový rozdíl kdyby můj router uměl vysílat i wi-fi...

alf*

no jestli ho chytáš na parapetu tak by možná stačilo kdyby on přidal na výkonu pokud tedy už není na max. A máš to zadarmo.

marekte
hodnocení

na max už to je...předtím mi to ani na tom parapetu nejelo.Navíc stolní pc mám na druhé straně domu a ten net potřebuju dostat hlavně tam.

marekte
hodnocení

Jinak přes ulici...no není to přímo naproti. Je to trochu z úhlu. Ten kabel to by asi nešlo...

katerina*
hodnocení

0x

já mam asuse a jsem spokojená. je to zlatá střední cesta i finančně

marekte
hodnocení

A jaký asus?

katerina*

Mám router od firmy asus je spolehlivý jednoduchý výborný dosah. před čtyřmi lety jsem za něj dala kolem 3tis. a jsem spokojená. Mužu s noťasem až daleko po zahradě a pořád je to supr.

asus.cz/...

alf*

můžu trochu odbočit a optat se jak řešíš čitelnost na té zahradě? Já zkoušel matný i lesklý diplej a různá nastavení a stejně vidím ...

marekte
hodnocení

No a kdybych chtěl aby mi to vysílalo i wi-fi,tak to bývá v jednom nebo bych musel mít dvě ty krabičky?

katerina*

pokud máš stolní potřebuješ už jenom anténku ta stojí kolem 500,- já na to mám stolní s anténkou a dva noťasy a supr.

Ty ale nepotřebuješ router, stačí ti wisp co podporuje ten ovis, tim páde "protáhneš" ten wifi signál, případně by ti měl stačit i client režim, ale to už by ti doma nešlo wifi, už jsem ti to psal, pročti si ten odkaz. Nicméně pokud se chytáš sotva s noťasem tak počítej že pokud nevytáhneš anténu ven tak při horšim počasí jsi bez netu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]