Nejste přihlášen/a.
Podivným řízením Božím se dostala má dcera do TV ("Blondýnky...", s prominutím). Můžu se na to podívat na Internetu, ale vůbec nemám tuchu, jak to uložit, případně vystříhat to málo, co mne zajímá. Pokud někdo víte, prosím, poraďte, ale hezky pomalu, jako částečně svéprávnému, jsem jen uživatel PC. MOC DĚKUJI předem. Emil.
jestli máte na mysli stánky stream.cz, tak ta videa se dají stáhnout pomocí doplňku prohlížeče Mozilla "Downloadhelper". Nevím, ale, jestli Mozillu používáte... Pak konvertovat do formátu wmv. a sestříhat to jde jednoduše ve Windows Movie Makeru, který je součástí Windows.
Jestli používáte Mozillu (alternativa k Internet Exploreru), můžu poradit dále...
Pane Vašku, nejdřív MOC děkuju za radu. Jsem jen uživatel, tak vás asi pobavím mou technickou naivitou. Kdosi mi poradil, že, koukám-li na TV pořad - např, z archivu, jde o tzv. stream, který si prý vytváří na C disku dočasný soubot s příponou (ASI!) .flt - nebo .flv...! A ten že se prý nechá nejen přehrát, ale i přepočítat právě na např. .wmv nějakým programem, který se nechá volně stáhnout. Dost možná je to Vámi udávaná Mozilla. Pokud se v tomto mém povídání mýlím, prosím, mějte se mnou ještě jednu trpělivost a poraďte. Děkuju, Emil.
Pane Emile, jsem vlastně taky jenom "uživatel", počítačům zas tak moc nerozumím. Rozhodně proto nemám problém s tím, že bych neměl pro Vaši neznalost pochopení.
První věc, kterou bude potřeba udělat, je stáhnout dané video nebo jinými slovy uložit ho do počítače. Jak jsem se trochu obával, program Mozilla, který na to má doplněk, nepoužíváte- jinými slovy: když chcete spusit internet, klikáte místo toho na velké písmeno "e", které označuje Internet Explorer. Musíme tedy nejprve vymyslet nějaký vhodný program, který nám umožní dané video uložit do počítače.
Třeba poradí někdo jiný... Možná zkuste říct, na jaké internetové stránce se video s Vaší dcerou nachází... Příjemný večer!
Zdravím, pane Vašku!
Ty epizody jsou na : iprima.cz/... . Pokud by se Vám povedlo s tím hnout, MOC byste mi pomohl. Děkuju, E. N.
Takže celá věc se má následovně. Video se nenachází na Vámi udané stránce Primy, ale skutečně to je na Stream.cz:
jsou tam epizody 9-12.
Na jiný způsob, jak to stáhnout než přes výše avizovaný "Mozilla Downloadhelper", jsem nepřišel. Oni to samozřejmě chtějí trochu blokovat, aby nebylo úplně jednoduché si to stáhnout.
Obávám se tedy, že pokud byste si to chtěl stáhnout, musel byste si nainstalovat internetový prohlížeč "Mozilla". V zásadě by na tom nebylo nic tak těžkého a myslím že byste to zvládl. Ale je tu trochu riziko v tom, že by se ta Mozilla mohla stát hlavním internetovým prohlížečem a že vy jste provděpodobně zvyklý na Internet Eplorer. Bylo by tedy potřeba dávat bacha při instalaci, abyste si nenechal zatrhnuté, že chcete Mozillu jako "výchozí prohlížeč". Já si nemyslím, že by bylo nějaké velké riziko, že by se mohlo stát něco, co by vám znesnadnilo práci na počítači, ale raději na to upozorňuju. Tu Mozillu si můžete po stažení videa vždycky snadno odinstalovat.
Pokud byste tedy chtěl stáhnout, tady je odkaz. Později bych Vám dal další instrukce...Pokud byste měl zájem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.