Nejste přihlášen/a.
Z různých serverů mi na mobil chodí anonymní sms. Jak zjisti, kdo to posílá? Díky za pomoc.
chtěl bych zjistit, kdo to píše, ne se jen bránit. operátor mi sdělil, že to jde jen cestou policie. ale v tomto případě se jedná jen o přestupek a v tom se policie také neangažuje. výpis od operátora by si mohla policie vyžádat jen v případě trestného činu a se souhlasem soudce. takže asi nemám šanci. nevíš, jestli je možné zjisti, komu patří mejl? nepíše z něj, pouze s ním navštěvuje moje spolužáky.
Nemáš šanci. Při troše šikovnosti je to přes internet dost těžko zjistitelné. Operátor ti může maximálně jen sdělit z jakého serveru byla SMS odeslaná a jakou IP měl odesilatel. Víc o něm nemusí vědět. A IP adresa ti nemusí o konkrétním člověku říct vůbec nic, s troškou štěstí jen zjistíš přes koho je připojen do internetu.
děkuji. takže zjistím maximálně, že ten dotyčný má net třeba od Telefonica O2. Tam by mi pak neřekli, o koho se jedná?
no to asi záleží na koho narazíš. říct ti to nesmí, ale věřím ,že když to bude nějaká menší firma tak ti to řeknou. OD O2 nic nedostaneš...
Jedna věc je že i když to budou vědět tak to říct nemohou - ochrana osobních dat. Ale především to na 99% operátor stejně ani nebude vědět.
Přesně tak. Není problém abych ti poslat SMS ze stránek tak, že operátor ti řekne maximálně že ten kdo ti jí odeslal se k nim na stránky připojil třeba z Ruska nebo Nigérie... Prostě s troškou šikovnosti lze zjištění odesilatele natolik zkomplikovat, že jeho zjištění by bylo natolik složité že by to nikdo nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.