Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit původce anonymních sms?

Od: hobit odpovědí: 8 změna:

Z různých serverů mi na mobil chodí anonymní sms. Jak zjisti, kdo to posílá? Díky za pomoc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedi s pomocí operátora a ten se do toho nepohrne. Dá se ale zakázat přijímání SMS z internetu.

hobit
hodnocení

chtěl bych zjistit, kdo to píše, ne se jen bránit. operátor mi sdělil, že to jde jen cestou policie. ale v tomto případě se jedná jen o přestupek a v tom se policie také neangažuje. výpis od operátora by si mohla policie vyžádat jen v případě trestného činu a se souhlasem soudce. takže asi nemám šanci. nevíš, jestli je možné zjisti, komu patří mejl? nepíše z něj, pouze s ním navštěvuje moje spolužáky.

Pokud ti z té adresy příjde mail, do se už zjistit hodně.

petr123*
hodnocení

2x

Nemáš šanci. Při troše šikovnosti je to přes internet dost těžko zjistitelné. Operátor ti může maximálně jen sdělit z jakého serveru byla SMS odeslaná a jakou IP měl odesilatel. Víc o něm nemusí vědět. A IP adresa ti nemusí o konkrétním člověku říct vůbec nic, s troškou štěstí jen zjistíš přes koho je připojen do internetu.

hobit
hodnocení

děkuji. takže zjistím maximálně, že ten dotyčný má net třeba od Telefonica O2. Tam by mi pak neřekli, o koho se jedná?

ondrasek*

no to asi záleží na koho narazíš. říct ti to nesmí, ale věřím ,že když to bude nějaká menší firma tak ti to řeknou. OD O2 nic nedostaneš...

petr123*

Jedna věc je že i když to budou vědět tak to říct nemohou - ochrana osobních dat. Ale především to na 99% operátor stejně ani nebude vědět.

petr123*

Přesně tak. Není problém abych ti poslat SMS ze stránek tak, že operátor ti řekne maximálně že ten kdo ti jí odeslal se k nim na stránky připojil třeba z Ruska nebo Nigérie... Prostě s troškou šikovnosti lze zjištění odesilatele natolik zkomplikovat, že jeho zjištění by bylo natolik složité že by to nikdo nedělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]