Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Mám hodně zásadní problém, který nastal včera.DVD romka mi absolutně přestala číst CD, DVDčka načte v pohodě.
Stalo se to takto: Mazal jsem přez Nero RWčko a v půlce mazání se restartnul počítač kvůli výpadku proudu.Od té doby mi to nevezme žádné CD. Když ho tam vložím, chvilku bliká ledka jakože to načítá, potom to jednou hrábne, zhasne kontrolka a konec.V počítači mi to píše že v mechanice nic není..DVDčka to čte úplně v klidu..
Poraďte prosím co s tím.Díky moc za odpovědi..*Romq*
Ano,takto se projevují potíže když je mechanika utahaná ale to zřejmě nemusí být onen případ.Když odchází mechanika,jako první nejde číst náročnější DVD a poté až CD.Řekl bych že tvrdý restart pří výpadku elektřiny bude ten problém.Ztráta nastavení či ovladačů při nedostatečné záloze se často stává katastrofální právě pří výpadku elektřiny.Pokus se o obnovení ze zálohy nebo jukni do systému.Stáhni třeba everest a ten už vypíše potíže pokud jsou.Často pomůže když sem vložíš výpis a často také jaký používáš OS,jako třeba w98 či xp atp.Těžko pomoci když neznáme tvou mašinu a v tom případě by mohl mít pravdu kdokoliv z nás.Přeji úspěch.
Ale rozeznání cd/dvd v mechanice není věcí ovladačů v OS.
DVD mechaniky se opravdu takto projevují když jsou do kytek...
Že by se projevovali právě tou slabší částí načítání média?Mě vždy přestali číst DVD a CD jsem jel v pohodě dalších tak půl roku.Je to zajímavé že?No nic,záhady se dějí :D A ty ovladače nebyli myšleny tak doslovně,chtěl jsem jen naznačit že po restartu se mašinka zhroutila a everest příčinu najít dokáže.
Nainstaloval jsem si Everest ale musis mi poradit co vlastne z tama chceš(Popřípadě mě k tomu nejlíp navést,protože jsem v tom nikdy nedělal) a já ti to sem s radostí všecko hodím.Operační systém mám Win XP.Jsem rád za každý nápad, když ji nebudu muset vyhodit.Přece jen má jenom dva roky..
Dík moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.