Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problikavajici monitor

Od: allawah odpovědí: 8 změna:

Dobry den,

minuly tyden jsem si zakoupil novy monitor - plochy, jako nahradu za muj stary crt monitor. Po pripojeni k pocitaci se vsak objevil problem. Monitor totiz problikava. Zjistil jsem, ze to je tim, ze ma nedostatek proudu, protoze se tak stane vzdy pri pripojeni nektereho dalsiho spotrebice do site. Chtel jsem se zeptat, jak tento problem vyresit. Zda napriklad treba existuje nejaka prepetova ochrana, ktera bude dodavat vzdy potrebny proud do monitoru a zabrani poklesum proudu, aby monitor takto neblikal.

Predem moc dekuji za Vase reakce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) podotahuj doma vnitřky všech zásuvek
2) určitě nebudeš mít jeden okruh, tak pokud je to možno tak zkus pc do jiného okruhu
3) přepěťovka má fitry, ale tvé řešení je leda UPS, akorát že jejdokonalejší online ups které jedou z baterky pořád jsou taky celkem drahé a ty ostatní přepínají na baterku při poklesu napětí...a to je u tebe často? Pokud je to jen občas tak to ano, normální ups ti pomůže, ale nejdřív zkoukni zásuvky

dvtech.shop.ekatalog.biz/...

doplněno 01.06.09 09:33:

A neřikej že to vadí jen monitoru. Pokud by jsi měl takové problémy s napětím v síti jaké píšeš tak by se ti čas od času restartoval i počítač...je to opravdu tím? Neni v háji monitor?

allawah
hodnocení

Pocitac se mi nerestartuje. Bohuzel to mam cele zapojeno na jeden okruh. Dva pocitace, dva monitory a rybicky :)

Monitor je vporadku, protoze dokud do site nepripojit jeste nejaky spotrebic tak funguje normalne. Abych specifikofal to problikavani, obraz je nadale dobry, ale trosku skace. Je to hlavne dano vetsim prikonem plocheho monitoru. CRT monitor mi toto take delal napriklad pri pripojeni do site rychlovarne konvice. Na pocitac to vliv nema.

Jak uz jsem uvedl pokles napeti je vzdy jen pokud do site pripojim dalsi spotrebic, kdy uz je sit nejspise pretizena. Zkusil jsem na prodluzovacku monitor pripojit do jine zasuvky, bohuzel se nejspise jedna jen o jeden okruh a tak to problem nevyresilo.

LCD má větší příkon? To by jsi musel mít sakra velkej LCd monitor, když porovnám lcd 22 a crt 17 tak 17 mi brala víc :)

Nu takhle mi to rušil v jiném pokoji mrazák, těžko říci zda to vyfiltruje ups, možná by stačíta kvalitní přepěťovka, ta má taky fitry, ale nezaručim ti to, já to zapojil na jiný okruh a mam klid :)

allawah
hodnocení

Myslel jsem ze je trosku citlivejsi nez CRT :) Preci jen na starem crt monitoru to neni tolik znatelne ... :)

Myslite tedy, ze by mi mohl pomoci zalozni zdroj - alza.cz/...

nebo staci jen tato prepetova ochrana? alza.cz/...

allawah
hodnocení

Jeste me napada, takoveto poklesy asi nebudou mit dobry vliv ani na pocitac, neni tedy lepsi investovat do celeho zalozniho zdroje. A pripojuje se zalozni zdroj klasickym napajecim kabelem?

Nu to ti neřeknu, třeba ti nepomůže ani jedno, nebo přesněji úplně největší šanci máš s online ups :)

Ale když už přepěťovku tak bych bral něco od apc nebo infosec:
lan-shop.cz/...

lan-shop.cz/...

Já mam doma tohle ups lan-shop.cz/... páč mi to jednou za čas (týdny) bliknul pokoj a vše se restartovalo- mno jo je nás doma dost a když toho hodně běží... a od té doby mam pokoj, je to sice offline ups, ale záleží jak je to u tebe. Pokud to bliká pořád tak těžko říci zda to vezme

doplněno 01.06.09 10:40:

výhodou této ups je že má klasické zásuvky. Jinak je tam i levnější 500, tohle je 700

allawah
hodnocení

Tak ja Vam moc dekuji za rady a za tipy. Zkusim asi nejdrive prepetovou ochranu, jak jste radil a pak pripadne zarizeni UPS.

Jeste jednou moc dekuji za pomoc!

Nu pomoc, ještě uvidíte zda to pomůže :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]