Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetažení fontů písma

Od: viktorian* odpovědí: 11 změna:

Vím kam , ale nevím odkud přetáhnu fonty písma s českou abecedou (z kterého souboru)( mám Vistu 64)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Jak odkud? Chceč vědět adresář ve Windows, nebo nějaký web, nebo co? Vyjadřuj se jasně.

doplněno 05.11.12 17:04:

C:WindowsFonts

doplněno 05.11.12 17:05:

Je to složka, kde jsou jednotlivá písma uložena jako soubory.

doplněno 05.11.12 18:22:

Požádej admina, nebo si stáhni nějaký "live"systém, který označení vlastníka ignoruje - třeba linuxmint.com/... nebo kubuntu.org/...

viktorian*
hodnocení

jj. ppotřebuji přetáhnout fonty asi z Windows do administrace webové on-line presentace, nabídka je jen v anglické verzi (Joomag.com)

pozn. nejsem programátor, dík za "názornou " odpověď pro PC málogramotného

doplněno 05.11.12 17:07:

Díky , našel

doplněno 05.11.12 17:14:

Tak jsem to zkusil, ale hlásí mi to , že nemám oprávnění a mám si vyžádat souhlas vlastníka.

Takže dotaz je nyní odkud jinde by se dalo alespoň pár fontů přetáhnout. Dík

Co třeba tady, odtud čerpám taky.

abstractfonts.com/...

ceskefonty.cz/...

viktorian*
hodnocení

Díky, zkusil jse , ale ve výsledku mi to v okně joomag.com ohlásilo error. - zkusi jsem 4 písma se stejným výsledkem.

iz*
hodnocení

0x

Do webové prezentace se fonty zadávají prostřednictvím kaskádových stylů. Nezapomeňte vedle fontů běžných pro Windows zadat i obecnou rodinu fontů pro uživatele jiných operačních systémů.

Většinu běžných fontů mají návštěvníci webů ve svých počítačích, je tedy zbytečné fonty ukládat do adresáře webu. Kromě toho si nejsem jista, zda Vám k tomuto počinu dává licence Visty oprávnění.

praivo*

microsoft.com/...

stackoverflow.com/...

doplněno 05.11.12 19:46:

Obecně asi ano, ale není to tak jednoduché, je třeba toho přečíst víc.

Ale u některých písem se dají vyvolat vlastnosti souboru. Když je na kartě "Detaily"někde "freeware", nebál bych se ho použít. Asi bych se nebál těch, co u nich lze zobrazit vlasnosti. U "chráněných"to - aspoň mně - nejde.

Ale jestli nepůjde o nějaký velký web, tak podle mne, kde není želobce, není ani soudce.

iz*

Praivo,

moje znalosti angličtiny jsou velmi chabé, navíc ještě rozumím jenom určitým oblastem.

Zaujala mne věta z první odpo/...: "You are not allowed to copy, redistribute or reverse engineer the font files."

Znamená to, že tazatelka fonty z Windows nesmí na web kopírovat?

doplněno 05.11.12 23:38:

Reakce na Praivo: Já vím, že je potřeba toho přečíst víc, ale moje angličtina na to nestačí. :(

dzordz*

Ano. Se zdrojovými soubory se nesmí nic dělat. S obrázkovou podobou, která byla jejich pomocí vytvořena, můžete dělat cokoli.

Nějak si ale nejsem jistý, co vlastně tazatel chce. Jestli chcete použít svůj vlastní specifický font, na 90% to tak uživatel ve výsledku neuvidí. Jestli tím chcete spravit špatně zobrazovanou češtinu, řešení bude úplně jiné.

viktorian*
hodnocení

Dík za radu, jde o Joomag.com, má to administraci s možností nahrání fontů , ale české se mi zatím nepodařilo vložit. Když to proběhne, nikde se to neprojeví, nebo při načítání ohlásí error.

Jde o velké a veřejné presentace.

iz*

Míníte-li obratem "nikde se to neprojeví" skutečnost, že se na webu nadále nezobrazuje koretně čeština, nespravíte to nahráním fontů na web.

Řešením je nastavit v kaskádových stylech obecnou rodinu písma (serif nebo sans-serif), která se u všech uživatelů zobrazí korektně.

V hlavičce HTML dokumentu pak musíte nastavit kódování (pro češtinu můžete použít windows-1250, ISO-8859-2 nebo UTF-8).

doplněno 05.11.12 23:41:

Problém může působit i snaha zobrazit prezentaci v češtině na zahraniční službě (někde se Vám češtinu nastavit nepodaří, protože Vám služba nepovolí změnu v kódu).

V takovém případě by bylo řešením umístit prezentaci na českou službu.

viktorian*
hodnocení

Díky za věcné info. O problému komunikuji i s administrátorem joomag.com , dle jeho vyjádření se buď s tímto problémem ještě nesetkal, nebo je přesvědčen že to přetažení fontu vyřeší.

V nabídce jejich fontů jsou ale i obvyklá písma využívaná v češtině ( ariel, times, apod ) takže souhlasím s vámi, ,že je třeba aby to umožnil program administrace a není to v mých silách.

Potíž je v tom, že tak dobře propracovaný a vlastně skoro vůbec v češtině není v nabídce. Jen kompletní služby vč. zpracování obsahu. A to mi nevyhovuje. Zásah do HTML není možný.

Zatím se to dá obejít jen vkládáním obrázků a textů v jpg a dle posledního info administrátora také přetáhnout z Pdf. To musím ale vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]