Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku

Od: wt5676* odpovědí: 8 změna:

Ahojte, chtěl bych si koupit notebook na běžné užívání. Vybral jsem si dva. Jestli byste je nemohli zhodnotit, popřípadě odkázat na nějaký s podobným výkonem/cenou.

okcomputers.cz/...

okcomputers.cz/...

Předem díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nečetl jsem podrobnosti ale na 100% si nekupuj nic kde jsou visty, pud ntb s xpéčkama nebo bych raději počkal ná nástup ntb s Win7, pokud budeš chtít po ntb aby jeho Hw na 50%neustále zamstnával OS...Na xp už moc nejsou ovldače k ntb...
/WindowsVista využije výkon vašeho počítače na 100% i když ne něm vůbec nic neděláte/

Tak takhle kriticky bych to neviděl - mám na vývojářském NB Visty skoro 2 roky a nemám problém ani s ovladači, kompatibilitou nebo výkonem. Samozřejmě Windows 7 se rýsují ještě lépe. Jakmile bude k dispozici RTM verze (údajně v srpnu), půjde to tam jako primární systém. Zatím je používám jenom jako virtuální stroj.

účetní program na xp jel 6 let vista nerozjela
profram pro extra sklad součástek vista nerozjela na xp 5,5 roku v poho..
grafický program na tvorbu vizitek(velmi složitý) vista nerozjela...
Win7 vš rozjel něco si stáhly z netu auž vše jelo takž e wista do hnoje...

Reagoval jsem spíš na problémy s vytížením a výkonem. 6 let stará aplikace (rok 2003?) samozřejmě nemusí fungovat, to jsou v IT skoro 2 generace. Pro běžného uživatele to ovšem může být limitující. Slušně napsaná aplikace by neměla mít zásadní problém, pokud by autoři dodržovali základní doporučení Microsoftu. Stačí si vzít, kolik programů má problémy s velkými fonty, a to není věc, která by souvisela s Vistami.

Funkčnost zmiňovaných aplikací pod Windows 7 ve mě budí dojem, že tvůrci s prominutím něco "oje**li". Doufám, že to nebude něco ve stylu kompatibility starých MSDOS programů udržovanou za každou cenu.

hodnocení

0x

ASUS je dražší, ale o něco lépe vybavenější (HDD, OS, CPU). Kamera mu však oproti ACERu chybí a má též o něco menší výdrž na baterii. Na běžné užívání jsou vhodné oba.

hodnocení

0x
Ne nadarmo existuje výraz pro značku aušus...

hodnocení

0x

Acer bych nikdy nevzal, tot muj nazor. Krom toho ty tady porovnavas celeron s dvoujadrem, takze jednoznacne asus. Za tyto ceny nic moc lepšího neseženeš, možná nějaké osekané HPčko

hodnocení

0x

Těžko vybírat z těchto dvou - ASUS se mi rýsuje o něco lépe. Acer má naprosto katastrofální podporu a servis. Nelze předem. očekávat, že se nic nepodělá a servis nebude potřeba. To se stává všem výrobcům. Pokud by se jednalo o notebook k práci, nemohu doporučit ani jeden z těch dvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]