Nejste přihlášen/a.
dobrý den,prosím hodné lidičky,aby mi poradili. Dnes jsem přinesla domů PC z opravny, PC nešel pořádně ani nastartovat a vůbec šel hrozně pomalu. V opravně mi znovu přeinstalovali celý systém W XP. Nyní mi nejde v PC zvuk, reprod. mám dobře připojené a ani CD s hudbou nejde přehrát. ¨Když otevřu zvuky a zařízení - hardwer píše mi to, že nemám žádné zvukové
zařízení. Jako kdyby nebyla zvuková karta. Kde mohu hledat problém? Chtěla bych dnes nainstalovat skype ale nebude mi nic platné a když si z internetu chci přehrát video s p. Renčem jak natáčel klip ohledně dopravy na silnicích nic - hluchota.
Poradí mi někdo prosím co s tím mám dělat? Moc děkuji.
Vypadá to, že chybí ovladač pro zvukovku. Pokud je zvuková karta integrovaná na základní desce a máte ještě krabici od této desky, nebo od zvukovky zvlášť, pokud není integrovaná, někde by tam mělo být CD s ovladači. potom stačí vložit, spustit, nainstalovat. Pokud CD nemáte, podle typu zvukové karty, případně základní desky, je-li karta integrovaná, lze na stránkách výrobce stáhnout ovladače a vše rozchodit. Podívejte se do kompu a dejte vědět, co je tam za zvukovku, nebo základní desku. Najdeme konkrétní odkaz na ovladače.
tak jsem z toho ne jelen, to je moc malé zvíře ale něco většího. Nic jsem nenašla, PC jsem koupila jako kompletní sestava a nic jiného jsem k tomu nedostala jen takový malý manuálek, z kterého nic nevyčtu. Nevím jaké ovladače, našla jsem všechno, řadiče, USB, zvuk to píše, že není nainstalován,nejde přehrát absolutně nic. Když jsme ho nesli do opravny, tak normálně zvuk fungoval a po přeinstalování systému nejde. Nic jinélho mi nezbyde, než v pondělí vzít skřín pod pazuchu a odnést to zpátky, aby mi ten zvuk udělali. Zaplatila jsem za to peníze, fakt je, že mi dali oper.pamět 1024 a že to jde docela rychle oproti tomu, co bylo ale zase takový zádrhel se zvukem. No nic se nedá dělat, do pondělka se budu nervovat. Díky za rady.všem.
Nechte to na té opravně na 1/4 hodinky to mají hotové a měli by to udělat snad i v ceně. Abychom to dořešili, musela byste oddeklovat skříň počítače, abyste viděla na elektroniku uvnitř. Na té největšídesce je větší nápis, MSI, nebo ASUS, nebo něco jiného a pod tím bývá ještě tip. Pokud byste měla toto, tak to nejspíš rozchodíme, ale dejte si od zvuku na víkend pauzu a nechte tytostarosti na opravně.
Můžete zkusit ve Správci zařízení,odrážka Řadiče zvuku, videa a her nechat vyhedat změny hardwaru a uvidíte co Vám to řekne.
také jsem to už dělala, ale stále se neozvalo ani píp. Nechám to na nich at se na to mrknou.Moc vám všem děkuji za snahu.D
no dali mi na to učet dole v prodejně, ta hardwerová práce stála 600 a objednali mi operační pamět 1024 MB ta stála 1000 kč. Takže celkem 1600 a to nevím, zda jsem udělala dobře. Počítač mi jde 4 roky a asi jsem ho měla hodit z 8.patra dolů. Je pravda,že tou paměť.kartou se to doopravdy zrychlilo ale ten zvuk! On mi říkal,že mi dá na to ruku,že to bude chodit, mám pevný disk obsazený jen na 40 %.Tak nevím. D
Obsazení disku na to vliv nemá. Problém bude v již zde zmíněných ovladačích zvukové karty. Tento problém by měl být vidět i ve správci zařízení.
Neměla jsem na mysli, že to má vliv na oper.paměť ale chtěla jsem říci,že za 4 roky ho nemám moc obsaazený a přitom to šlo tak strašně pomalu. Tak proto jsem to chtěla vyhodit z balkonu ale to fakt, šílela jsem když jsem musela čekat,než se načetla lišta, a okna najednou padaly jako přesýpací hodiny, no hrůza. Tak snad tou oper.pamětí 1024 to bude zažehnaný,že prý to určitě půjde rychleji ale ljinak nemá cenu něco s ním dělat, je to staré.Díky Ve skype mi to píše, že je problém se zvuk.kartou, vebkameru jsem musela znovu nainstalovat ale n ejde mluvit. Do pondělka to vydržím. Jste hodní.D
Dobrý den, ty rady co Vám tady dávají jsou sice všechny hezké ale vy jste si dala PC do opravny a pokud Vám nefunguje, a PC není opraveno tak jak má,obraťte se znovu na servis, protože na opravu věci máte záruku 3 měsíce a tato záruka se prodlužuje o dny, o které je Váš poč.na opravě a zdarma. Ale je to samozřejmě na Vás, jaký postup zvolíte, pokud znovu servis, nechejte si opravu potvrdit písemně a napsat co vše Vám tam opravovali. Hezký den, Bela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.