Nejste přihlášen/a.
1. Chtěl bych se zeptata jaký je rozdíl mezi C a D diskem na počítači. D mám téměř zaplněn, je tam kapacita 9 giga a nevím, zda je nutné, aby vše co tam bylo nainstalováno od začátku, zůstaloi i nyní
2. Slyšel jsem, že důležité soubory je dobré dát na C disk, v případě, že konfiguruji počítač anebo v případě selhání systému, zůstavají a nejsou ztracena
Děkuji Liehr
Jaký je rozdíl mezi C a D diskem (nebo C a D oddílem na pevném disku) Tvého počítače bys měl nejlíp vědět Ty sám. My do Tvého compu nevidíme. Já mám např. HDD rozdělen na oddíly C:Systém a programy, D:dokumenty,fotky atd. a E:muzika. V Tvém případě bych nejdříve mrknul, kde mám systém. A pak - proč hned mazat celý disk (oddíl)? Možná by stačilo jen odinstalovat nepotřebné programy, vyházet nepotřebná data, vysypat koš, vyčistit registry a provést defragmentaci disku (oddílu).
doplněno 29.05.09 19:55:No jo, dvojtečka a "d" a už je tam smajlík - ten tam být pochopitelně neměl ...
Věc se má tak, že systém je na C disku a většina programů se automaticky při instalaci sama cpe na C, pokud nezvolíte instalaci jinam. Pokud vám systém po čase vykazuje chyby a vy se rozhodnete pro novou instalaci, je dobré začít z čisté vody, proto C disk sformátujete a tím i všechna data na něm ležící. Data jako fotky, hudbu, atd. je proto dobré mít třeba na D disku, nebo prostě jinde, než je systém.
.Disk D je na pevném disku vytvořený oddíl pro uložení Istalátorů.Hlavně operačního systému.proto je tak malý.Není dobré na něj ukládat ostatní aplikace.
doplněno 29.05.09 19:27:Jo a data každý normální uživatel zálohuje na jiné médium ,nebo externí disky a to pravidelně.Ovšem nic není stoprocentní.
Kde jsi na to přišel? Já mam disky 4 a i na pc kde mam 2 tak system disk je vždy menší páč právě na ten datový disk (řekněme D) si každý dává data
Jinak k otázce, netušim jak je rozdělen disk, nevim co máš na D, takže ti ani neřeknu zda to smazat můžeš nebo nemůžeš, to by jsi měl ostatně vědět ty ne?
Presne tak, s Tebou plne súhlasím aj ja mám disk rozdelený na C kde je systém a D kde mám dokumenty, hudbu, filmy atď a z tohoto D-čka si potom robím zálohovanie na prenosné CD alebo DVD disky, ak je problém s C diskom tak ho jednoducho preinštalujem alebo vraciam bod obnovenia a prípadne ak sa mi nechce Win preinštalovať tak ho obnovým pomocou Acronisu do takého stavu aký som si vytvoril a mám to za max 15minút, zálohu Acronisom si spravím do D-čka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.