Nejste přihlášen/a.
Mám tiskárnu Epson DX8450,při výměně cartridge jsem použil kompaktibilní (levnější) náplně. Většinou tisknu dokumenty jen černě asi tak 85 : 15 proti barevným. Ale úbytek všech barev je stejný jako černá. Mám za to, že když tisknu černě, měla by černá ubývat rychleji. Jak je možné, že všechny barvy i černá ubývají stejně. Vysvětlí mi to někdo? Děkuji.
Zkontroluj si, jak máš nastaveny barvy tisku, jestli RGB nebo CMYK( může tisknout černou barvu ze všech barev).
Tak tak. V nastavení tiskárny bývá volba " Používat pouze černý inkoust." Těch barevných ale i tk bude ubývat. Samovolně vysychají.
Dobre je si nastaviť druh tlače od najlepešej po rýchlu čím sa zmierňuje spotreba atramentu, ja som tiež kedysi nepoužíval barevnú tlač alebo som ju používal málo a spôsobilo to zaschnutie atramentu čo malo za následok že som musel kupovať nový zásobník atramentu čo ma vyšlo dosť draho ako len atrament a preto je dobré aspoň raz začas dačo vytlačiť aj barevne aby sa atrament premiešal a nestuhol s potrebu si nastav aku kvalitu tlače chceš mať
první věc - v servisu epson mi radili že se tiskárna nemá vypínat -protože pokaždé čistí trysky a inkoust ubývá.
Ve chvíli kdy Vám dochází černá se tiskárna zeptá jestli má míchat černouz barev, pokud dáte ano tak trvale míchá černou ze všech barevných ( černá většinou není úplně černá)
Pokud tisknete ve kvalitě lepší (foto) tak se vždy černá míchá z barev.
Potom ještě záleží jaké inkousty máte. Prodával jsem levné a ty ubývaly (vytékaly) velmi rychle, u kvalitních inkoustů to bývá bez problémů .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.