Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatížení procesoru na 50% různými programy

Od: jirixxxxxx odpovědí: 4 změna:

Mám dvoujádrový procesor IntelCore2 6300 na 1,86 GHz při 2GB RAM WinXP Home, je to comp od HP a stává se mi, že zničehonic se vždy jeden program zmrazí - vytváří jakousi činnost, která jej úplně zpomalí - zahltí to vždy CPU na 50 % a je jedno jaký program to je. Projel jsem to různými antiviry a nic jsem nenašel. Odpojil jsem internet a stejně se to děje. Zkoušel jsem přepnout spřežení jen na jedno jádro a také to nepomohlo. Jakoby nějakej vir střídal programy který bude zatěžovat, jenže při tom nic jiného nedělá, nic neposílá, nic nemaže ani nic nevytváří. Když takto postižený program vypnu (což chvilku zabere) a zase spustím, je to na něj už navázané. Když restartuju počítač, tak se to chytne zase jiného programu... Nevěděl byste někdo čím to je? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Nepíšete jaké jsou to programy a jestli je nutné aby po spuštění běžely.Ale například AVG když se spustí na sestavě se 3GHz procesorem a 4GB RAM.Tak to totálně na hodinu z leniví.

1,86GHz není moc.50% je relativní.Musí stíhat i na 100%.Jinak bych to dal tak akorát do kanclu místo psacího stroje.

hodnocení

0x

Zkus sem napsat programy, resp procesy kterých se to týká. Při 50% zytížení je tedy jedno jádro vytíženo na 100%, zobrazuje se ti to tak ve správci úloh?

jirixxxxxx
hodnocení

To je jedno jaký program. Jednou Thunderbird, jindy Firefox, jindy Photopaint nebo PSPad. Vždycky se to na něco naváže (vždy jen na jeden proces). Právě jsem si myslel, jestli to není tím, že proces vytíží maximálně jeden procesor, proto jsem zkusil vypnout spřežení, ale program to neuvolnilo (samozřehjmě to celé sleduji přes správce úloh - kde to vytěžuje těch 50 % kapacity). Kontroloval jsem i spuštěné procesy, když se nějaký program takto "zamrazil" a když ještě ne - ale žádné rozdíly ve spuštěných procesech jsem nenašel - běžely vždy ty samé. (P.S. A nemám ve zvyku mít spuštěno 10 náročných programů najednou)

A po spuštění Windows se to vytížení "drží" jednoho programu nebo to "skáče" na další? Máš tam nějaký rezidentní program na spyware?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]