Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit, mám mály notebook Acer, který nemá cd mechaniku, má wifi kartu a mám internet od t-mobile, ale ted to důležite potřebuju, aby mi šlo se k internetu připojit, vim že internet půjde když to nainstaluju z cd, ale bez te cd mechaniky si nevim rady.. Prosim poradte jak to mám udělat, počitačum moc nerozumim. děkuji
co budeš zprovozňovat? Tu wifinu? To nic nepotřebuješ instalovat, ta už v, nejspíš netbooku, bude nainstalovaná. Tu jen nastavit. Internet od Tm, co instalovat, jaký, to by mělo být také jen o nastavení. Nebo to je přes jejich kartu či modem? Je možné že tam bude nějaký ovladač. Pak jedině zkusit stáhnout z netu nebo připojit externí mechaniku nebo to přetáhnout po síti či fleškou.
ta wifi tam je nainstalovan, no ale když jsem kdysi zprovoznovala internet na notebooku tehdy od O2, tak jsem to musela nastavit z cd, pak se to samo nastavilo (pomoci par kroku) zprovoznilo. Externí mechaniku nemam. Napadlo mě že to půjde když propojim ten notebook s počitačem ale ještě jsem to nedělala
v tom je ten problém, že stále nevím co vlastně má začít fungovat. Internet přes wifi, přes nějaký modem, kartu, telefon?
Propojit dva počítače mi přijde skoro složitější úkol než si nastavit wifinu což spočívá jen ve vyplnění jména sítě (SSID) a hesla. Nastavení zvládneš teď hned na propojení na 99,8% nemáš doma kabel.
doplněno 28.05.09 20:43:jméno ano, heslo ne nebo ne jednoduše.
Radit konkrétně, to leda nastavení přes win nebo že by tam byla wifina (v ntb) kterou znám. Jednou jsem nastavoval tak pitomou že jsem na to šel přes win než pomocí toho co bylo ke kartě. Ale může znát někdo jiný tady.
Jinak jméno a heslo by měl dát poskytovatel. Pak tu může ještě být problém s nastavením TCP/IP, to ví také poskytovatel. Nejjednodušší je když je tam DHCP a DNS automaticky
doplněno 28.05.09 20:48:a ten jiný, kde to funguje je připojen kabelem do nějakého routru? Pak by možná stačilo jen si vzít ten kabel a už to pojede, ale také možná ne, záleží na nastavení toho routeru.
chci aby mi šel internet přes wifi.. Kabel doma nemam na 100% A ještě takový zřejmě hloupy dotaz, to jmeno sitě a heslo zjistim asi v počitači na kterem mi ted ten internet jde?
na pc kde mi to funguje je to připojeno přes kabel ale, když ho dám do notebooku tak tam internet nejde. To jméno sitě jsem našla, problem bude asi opravdu s tim heslem.
to bude tím, že, asi to bude router s wifi kde končí druhý konec kabelu, tak v tom routeru je potřeba povolit připojení i tomu druhému počítači, asi je tam nastaven jen jeden počítač. Ovšem to jsme zase u jmen a hesel která budou potřebná ke změně nastavení routeru. Co je to za připojení, nějaký místní wifi nebo jinak do jaké krabičky vede ten kabel z počítače na kterém to funguje
je to jedno z nich?
To heslo, není v nějaké smlouvě? Kdo ho tam zadával? Někdy to jede i bez hesla.
zkusim si s tim pohrat a pohledat nějaké ty smlouvy, internet do počitače zapojoval nějaký technik (neměla jsem tu možnost u toho byt) a bohužel žadné papiry k tomu nemám u sebe, tak asi ted momentalně vic nevyřešime. Ozvu se jestli se mi to povedlo zprovoznit nebo nepovedlo. jsem o něco chytřejši tak se to třeba povede, každopadně prozatim děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.