Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhý start windows

Od: paces* odpovědí: 10 změna:

Čau chlapi, mám jeden dotaz o startu windows. Mám docela starý noťas Fujitsu-Siemens AMILO L6820 a původně jsem v něm měl ramky 2x256 MB DDR a windows startoval krásně, ale pak když jsem si koupil 1O24 DDR stejného typu prostĚ všechno jede to, jak zesráté a přitom má ten noťas utáhnout i 2x2048 MB, nevím čím to je, programů mám naistalovaných nejmíň co snad šlo, při startu windowsu mi načítají dohromady maximálně tři programy, to číslo už snížit nemůžu, protože jeden z nich je avast, druhý wireless a pak Ad watch (ad-aware) . 4ístnul jsme i registry, defragmataci dělám skoro pořád a stejně to jede jak z hnoje.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nu co třeba místo na systémovém disku? Se zvětšením paměti se zvětšil i soubor pagefile.sys což je vyrtiální paměť a hlavne hyiberfil.sys což je soubor kam se ukládá operační paměť při přechodu na spánek, tím pádem se ti mohl zasekat disk kde je OS pokud je malý oddíl

hodnocení

2x

Pokud jsou Windows nainstalovaná již dlouho, vyplatí se provést jejich reinstalaci. Jinak se alespoň mrkni na fragmentaci disku. Ta způsobuje pomalé načítání souborů.

hodnocení

0x
Já bych možná ještě k té nové instalaci widlí doporučil flashnou bios, může to trošku desce pomoct rozumět si s pamětma, zvláš pokud jsou pro práci na duální režim...

Tohle bych nedělal. Jednak to není pro začátečníka až tak snadná práce a jednak je otázkou, co nový BIOS řeší za problémy.

luk*

Naprosto souhlasím se Spiderem. :)

paces*
hodnocení

Dík chlapi... Určo to bude tím že mám víc zaplněný hadr, sice ne o moc jenže z toho noťasu už víc nevytáhnu no už má něco za sebou a nejvýkonější zrovna dvakrát není no, musím ho dát celý do kopy, takže trošec odlehčím kapsy asik no ... jinatš díky za rady

Více nebo skoro úplně? Více by nevadilo ;) Zkus uvolnit nějaké místo, řekněme tak aby jsi tam měl alespoň 2GB na systémovym disku.

paces*
hodnocení

Můžu se pls ještě na nĚco zeptat ... když zapnu noťas bez síťovky (bez internetu), tak mi to načte asi 3krát dřív než s intíkem ... nebude ňáký problém s přidělováním ip adresy nebo tak, jde s tím něco robit?

Síťové disky? Nebo něco leze rovnou někam na síť/net. Ale co to ti takhle neřeknu

troja*

Tak si změř čas startu bez internetu - potom čas připojení k internetu a to porovnej s normálním načítáním - start+internet a mělo by to být stejný (+- několik sekund).

doplněno 25.05.09 15:34:

... proto, když vím, že nebudu nic dělat na internetu, tak nezapínám (u mne) Zyxel 600 a tím snižuji internetový rizika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]