Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení dvou počítačů

Od: vojtahavel* odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Jsem v situaci, kdy bych potřeboval propojit dva počítače, ale:

1) oba dva počítače musí mít přístup k internetu

2) oba dva počítače musí mít přístup k sítí LAN

3) přidat síťovou kartu lze jenom v jednom počítači

Co bych k tomuhle musel koupit? Na kolil by to vyšlo? Nepište prosím jak na zapojení apod, ptám se jen na to, co potřebuji a na finační náročnost. Případně mě prosím odkažte na otázku, kde už se tohle řešilo, ale nenašel jsem takovou

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidhavel*
hodnocení

2x

to jako že jeden z těch počítačů nemá síťovku vůbec, nebo že do jednoho z těch dvou můžeš přidat druhou síťovku? To by se asi hádalo... takže to bude nějaký ten "router" plus kabeláž, tj do 1000,- Odemě si odpověd nečekal, že? :-D

vojtahavel*
hodnocení

No do tvého notesu síťovku nepřidám ;). Jj, nečekal

davidhavel*

Viděl bych to tak že se "drát" od netu strčí do routru a pak se oba počítače připojí ze své (jedné) síťovky k routru... ale toď teorie, nevím, zda to tak jde a oba budou mít připojení k netu... takže lidičky, poraďte :)

Ten notebook nemá WiFi ani standardní síťovou kartu?

davidhavel*

Má(m) obojí

Pak klasický router nebo ještě s Wifi pro bezdrátové připojení toho notebooku. To není žádný problém.

Síťovky se ti háda nebudou, používá se to často pro přístup k několika sítím naráz hlavně tedy u serverů, u tebe by to byl proxy server

hodnocení

2x

No buď dát do jednoho pc 2 síťovky a přemostit spojení/ případně proxy server.

Ale osobně bych to řešil wifi routerem- od cca 600kč. Router bez wifi asi nemá ani cenu kupovat, zvlaště když jedno zařízení wifi má.

Písni když budeš chtít něco konkrétního :)

vojtahavel*
hodnocení

Dobře, když to bych to kupoval. Jakou doporučuješ značku a co má umět?

Já mam rád Asus:

dvtech.shop.ekatalog.biz/... to by měla být snad nová verze toho wl-520

nebo tenhle má i usb pro tiskárnu: dvtech.shop.ekatalog.biz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]