Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samsung 2223NW

Od: ondrasek* odpovědí: 8 změna:

Tak řeším jeden velmi zapeklitý problém.

před půl rokem jsem prodal zákazníkovi 22"samsung 2223NW s parametry kontrast 8000:1, 5MS odezva.

Teď po půl roce se zákazník ozval že monitor má pouze 1000:1.

TAkže jsem to ověřil u samsungu a na jejich stránkách je statický kontrast opravdu 1000:1 a zrovna u tohoto modelu není uvedený dinamický kontrast. Když jsem tam volal tak mi dokonce na help desku tvrdili že 1000:1 je dinamický a statický prý neznají. Takže sami neví co prodávají v čr.

na 70% eschopů mají kontrast 1000:1 na 30% 8000:1.

na dodáku z velkoobchodu mám 8000:1 ale už sami uznali že je to špatně, monitor mi však vyměnit nechtějí...

Už nevím co s tím... všichni mi tvrdí, "mi to ověříme a ozveme se"a nikdy se nikdo neozve...

elektro-1.cz/...
pocitace-ostrava.cz/...
nc.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1000 : 1 je statický, 8000 : 1 je pak dynamický kontrast na lákání zákazníhů. Z mého pohledu je důležtější ta první hodnota.

ondrasek*
hodnocení

pro mě není důležité co je na lákání zákazníků, ale potřebuji od výrobce oficiální stanovisko buďto:

ano je tam dinamický kontrast 8000:1 a na našich stránkách je chyba - protože u jiných modelů je dinamický kontrast uveden ( viz samsung.com/... )

nebo

Ne dinamický kontrast je xxxxx:x

ale vůbec se mi nelíbí jejich stanovisko "já nevím"

Dodavatel dostává popisy zboží ze samsungu... tak kdo sakra udělal chybu...

Nežádám ani tak o radu jako si vylít zlost a nesnáším když ze mě někdo dělá blbce.

hodnocení

0x

No dobře a o co jde? Nelíbí se mu obraz? Mě spiš připadá že to zákazník zkouší aby si za stejnou cenu mohl vybrat už novější model...

ondrasek*
hodnocení

ale je to taková trouba, prostě mu jde pouze o to číslo. Je ale fakt že dostal zboží s jinými parametry než si objednal. No a já se mu snažím dokázat že tomu tak není. jinak rozdíl v ceně toho 2223 2243 je 75Kč... takže o nic nejde, ale to by musel dodavatel vzít zpět půl roku používaný monitor...

Asi takhle, ano mě by taky štvalo koupit něco s jiným parametrem než jsem objednal, ale těžko si toho začnu všímat po půl roce. Tole je trochu okaté, možná ho někdo ještě naočkoval... Obvjednal si ten monitor přímo dotyčný? Zajímavý by mohl být pohled na fakturu- jsou tam tyhle parametry? Ne? No tak má smůlu, zní to tvrdě, ale je to tak. Lidi to zkouší a musí se občas někam poslat. Občas mi připadá že 75% lidí se snaží každého oblbovat :)

ondrasek*
hodnocení

Ono právě jde o to že já mám na faktuře 8000:1, takže i on má na dokladu 8000:1 . ale teď je potřeba najít viníka buďto samsung nebo abacus ( dodavatel - velkoobchod) a všichni jsou celí žhaví říct ano chyba je u mě...

Jinak já prodávám výpočetní techniku víc jak 8let a vím co všechno lidi zkouší. Nejvíc mě štvou ti co si objednají z eshopu notasa, jedou někam na výkend na lanku a potom ho vrátí, na což mají ze zákona nárok do 14ti dnů... já jim můžu max naúčtovat poplatek za poškození origoš obalu...

chlamak*

Nebude to takhle?

Dynamický rozsah 8000:1

Statický 1000:1 ... kontrastní poměr

Typický max. 2500:1

(podle mne ale úplně stačí, vyměnte mu ho za jinej, který bude mít 50000:1 a za rok bude mít borec při čumění na ten monitor zblízka místo brýlí popelníky... ;) )

vice zde:

tgdaily.com/...

ondrasek*
hodnocení

jojo tak jsem znova volal do samsungu a potvrdili mi že neví co prodávají a že to ověří na centrále...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]