Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc nechce mi najet comp

Od: renesupra* odpovědí: 30 změna:

Zdravím dnes ráno ,když jsem chtěl zapnout comp , mi vůbec nenajel a choval se jako by dokola restartoval asi tak pět krát a pak se vypnul.A to pořád dokola.Vysál jsem veškerý prach a nepomohlo to.Zavolal jsem známému a ten mi řekl že by to mohlo být zdrojem.Zajel jsem do alfy ,koupil nový , vyměnili jsme jej a závada přetrvává.Může někdo poradit co s tím?V zadu bedny jsou 4 led-ky a ty mají svítit zeleně.Tři svítí červeně a 2 svítí zeleně ale jen někdy a jinak svítí všechny červeně.Ví někdo co to indikuje.Díky Renda...

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

nějaká příručka k desce? Asi ne, že. Co na webu, není? Neměnil jsi předevčírem něco ať HW nebo přetaktování, BIOS?

Pokud se nedopídíš významu těch kontrolek a víš, že červená je špatná zkus to něčím testnout třeba belarc.com/...

Nějak nerozumím těm ledkám, jsou tam 4 z toho 3 červené a 2 zelené, to mi když to hodím do kalkulačky dělá celkem 5 diod. Jedna z nich může být k síťovce a možná signalizuje provoz. Jak víš, že mají všechny svítit zeleně, mě jedna svítí červeně nonstop od doby co jsem počítač koupil.

Vysátí chválím, to se hodí i když počítač normálně maká, co domáčknout všechny karty a konektory?

Na monitoru žádná hláška?

celp*

Procesor nebo MB nebo paměťový modul.Lepší je servis.Na diody se vybodni.

Já bych tedy začal pamětí, pro začátek alespoň vyndat/zandat, to samé ostatní karty v pc

Procesor odejde opravdu málokdy

celp*

Mám to ze své zkušenosti.Kromě pamětí mi odešla MB i procesor i když tehdy to byl jenom CELERON.

ondrasek*
hodnocení

1x

takže jako první vyresetuj cmos - VEDLE BATERKY na desce jsou 3 piny a jeden jumper ( cmos clear, nebo cmocc). při vypnutém PC dej jumper do té druhé pozice a zpět. pokud nepomůže zkus vytáhnout jednu paměť , pokud nepomůže tak zkus tu druhou , odpoj disk, CD ROM atd , obhlídni desku jestli nemá nafouklé kondenzátory. Když píšeš že se resetuje tak to jistě znamená že se resetuje hned po zapnutí a né že při načítání windows resetne... atd . pokud nepomůže ani jedno tak je jasné že máš vadnou buď MB, CPU nebo VGA. pokud máš VGA v portu a sdílenou na desce zkus vyjmout i tu. A nebo to zanes do servisu, protože takový laik by se v tom neměl hrabat.

hodnocení

0x

Pokud se podíváš do manuálu k základé desce, najdeš tam dle uvedené arevné kombinace pravděpodobnou příčinu problému.

renesupra*
hodnocení

Pánové typy jsou moc fajn.Příručka není a ledky jsou čtyři.Zeleně svítí dvojka červeně jednička ,trojka a čtverka.Problém je v tom že jsem s ním den před tím normálně dělal , normálně jej vypnul a druhý den se mi nerozsvítil ani monitor a to přetrvává.typ desky mám MSI ms-7028.grafika je GT 6600.S biosama jsem nedělal nikdy nic do toho se nevrtám comp mi šlapal v poho jen byl hlučnější přední ventoš co chladí HDD.Ty tam mám tři-40,80 a 500 GB.Procesor nevím .Co k tomu víc napsat? Do servisu nee...Nevěřím...

renesupra*
hodnocení

Joo a RAM jsou 2x 256MB DDR2 - GEIL.

Dobrá, napiš sem přesné označní základní desky.

renesupra*
hodnocení

MSI ms-7028 VER: 10 A

renesupra*
hodnocení

Procesor má označení LGA 775 CPU.

hodnocení

0x

Nevím zda je moudré vysávat počítač vysavačem. Skončilo tak pár mašin. Statická elektřina umí svoje. Základovka a na nich řadiče, to bych asi viděl jako závadu. Nejsem počítačová jednička, ale něco podobného jsem řešil nedávno. Odnesl to i procesor a grafika.

renesupra*
hodnocení

Hmmm a toho se bojím nejvíc...

global.msi.eu/...
Tady je ke stažení manuál, tak se na to zkus podívat.

renesupra*
hodnocení

To už jsem udělal ale moc se v tom nevyznám.Neumím totiž téměř vůbec anglicky a to je v tomhle případě dost velká bariéra.

renesupra*
hodnocení

bosamar.com/... skuste tam někdo kouknout prosím jsou tam vysvětlivky těch led diod a poraďte .Je to pod touto otázkou. What do the lights on the D-Bracket™2 mean? Zatím díky...

Podle toho je to závada v paměťových modulech.

ondrasek*

nebo MB.. tyhle post testy nejsou příliš přesné. normálně zkus zapojit pouze jednu paměť a pokud je jeden modul vadný tak na to rychle přijdeš

renesupra*
hodnocení

Skoušel jsem je vytáhnout obě RAMky a comp na to nereagoval vůbec prostě dělal pořád stejnou věc.

alf*

nebyla u Vás tu noc bouřka?

doplněno 20.05.09 22:08:

no i mohlo, to mě tak napadlo jestli Ti tam něco nešlehlo když to odešlo tak náhle. Tedy pokud comp necháváš v elektrice.

renesupra*
hodnocení

Byla

doplněno 20.05.09 19:46:

Bouřka tady byla nevím jak velká ale prý to bilo dost.Mohlo to mít vliv..?

Nesmíš je vytahovat naráz ale postupně. Bez paměti PC nejede.

renesupra*
hodnocení

OK zítra vyskouším prosím tě a mám dodržet nějaký postup jako že nejdříve tu blží od procesoru a pak tu druhou nebo to je jedno? A ten restart mám udělat když jsou obě Ram zapojené nebo to mám udělat vícekrát.? Dělá se to tím jumprem..?

Kterou paměť vyndáš jako první je jedno, hlavně to dělej při odpojenym napájení, řekl bych že by stačilo ty paměti znovu docvaknout, případně i ostatní karty.

Jaký restart? Myslis reset biosu? To se dělá jumperem taky při odpojenym napájení,ale nejdřív zkus ty paměti...

renesupra*
hodnocení

Alfe nechávám a v tomto případě se mohlo stát..?

alf*

za určitých okolností tam mohlo něco šlehnout, to mě jen tak napadlo. To že to je v čudu to se už nespraví, ani to není rada jak to opravit, ale jestli to právě nebyl blesk někde poblíž který odpravil cosi. Než sáhneš do útrob počítače je dobré se chytit radiátoru a nemanipulovat s tím stojíc třeba na koberci a mít na sobě svetr a tak. Třeba to odešlo náhodou, prostě věkem. A podle těch diod na bosamar.com/... to je nejspíš fakt paměť, tak zkus jednu, druhou, případně ještě dát ji do jiného banku. Pokud nic, tak bych si zkusil někde půjčit. Buď se to s ní rozjede nebo dotyčnému koupíš nové a sám si půjdeš pro MB a RAM.

renesupra*
hodnocení

Pánové všechny rady moooc oceňuji poněvadž jsem se jich držel resetoval jsem desku pro jistotu jsem přehodil mezi sebou RAMky a nic a pak jsem jednu vytáhl a ejhle už to jede.Zřejmě byla v čudu ta co byla jako první od procesoru a tudíž se to ne a ne rozjet a když jsem to přehodil a taky nic a pak ji dal pryč tak se chztl tak to je asi jisté.?Měl bych ještě dotaz ohledně nových ramek a nevím jestli pokračovat v diskuzi zde a nebo založit novou diskuzi.Dííííííííky Váááám!

alf*

nové, to je prosté buď koupíš stejnou k té co tam máš. Nebo vyhodit a koupit zgruntu nové a dopřát si třeba 2 giga, koukal jsem že jsou celkem levné. Může se povést i to, že k té 256 dokoupíš třeba giga a budeš mít 1,2, mě to takhle funguje ač jsme počítal že nebude protože je s tím někdy potíž.

renesupra*
hodnocení

No to jsem se chtěl zeptat : myslíš že bych mohl tu svou desku osadit třeba i 2x2 giga samozřejmě DDR2.Typ desky už jsem tu psal.A co procesor utáhne to..?

alf*

proč ne, čímkoliv co podporuje deska. Procesoru to je jedno, ten paměti nikam nenosí nevím co má tahat. Ulevíš tím těm přehřátým diskům, win by si potom mohly swápnout do ram a ne na hdd a tím vlastně zrychlíš počítač.

Paměti ta deska podporuje:

. Supports four unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 SDRAM
. Supports up to 4GB memory size.*
. Supports Dual channel DDR2 memory architecture.
. Supports DDR2 400/533 memory interface.
*Depending on the type of memory used, it is not always possible to physically address the entire 4GB, you may found that you can only address up to 3.5GB, 3.8GB etc. This is a chipset limitation rather than BIOS or motherboard design.

Myslím třeba alza.cz/...

a k tomu alza.cz/...

Nebo skoč u Vás ke kameníkům a oni Ti vyberou, psal jsi něco o nějaké alfě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]