Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,potřeboval bych pomoc s počítačem.Problém spočívá v tom,že když zapnu počítač tak strašně dlouho se načítá.procesor je 1100mz.Já jsem totž vyměnil disky a znovu nainstaloval Win XP,takže počítač je celkem čisty ,všechny disky jsou zformátovane NTFS.ovladacče od vyrobců,tak nevímKopirování z disku na disk trvá řeba 10 a vice min. 1gb souboru.internet jede take velice pomalu.Než jsem to naintaloval tak cely systém spadl,tže se nedal vůbec spustit počítač.Děkuji za odpověď´.Potřebné informace doložím.
Postupoval by som v tomto poradí:
1. kontrola a aktualizácia ovladačov IDE radiča
2. kontrola v biose, či náhodou nie je natvrdo priradený pomalší režim prenosu
3. kontrola nastavenia diskov, ak sú na 1 kábli, 1 master na konci káblu, 2. slave uprostred kablu, ak sú na rozdielnych, každý z nich je master a na konci kablu
4. aktualizácia biosu zákl. dosky
z mých zkušeností bude tvoje 7-10let stará deska vadná, podívej se okolo cpu jestli nejsou nafouknuté kondenzátory...
Název základní desky Soltek SL-75DRV5,mate pravdu kondezatory jsou nafouknuté..je to stará deska,ale vše fungovalo v pořádku?tak nevím.děkuji
ram je 512 mb,XP Sp 3.Nastavrní IDE řadičů je Primarni PIO Sekundarní Ultra DMA 5 ale pořád to hlásilo Ultra Dma 2,pak jsem odinstaloval ovladače a už to bylo Ultra DMA 5 na tom sekundárním disku.Primální disk je IBM -DTLA 30 gb pdporuje ulrta DMA 0-5.Nelze to pořád nastavit na DMA.
Počítač spadl s hláškou system widows nwlze spustit. Windows rootsystem32hal.dll Nainstalujte znovu soubor.Vyndal jsem disk pokusil se ho opravit na jinem pocitaci,uvedeny soubor jsem zkopíroval znova a pořad to hlásilo stejnou chybu,tak jsem to celý přeinstaloval. (Procesů tam mám zhruba aktivních 20.to je odpoved na PO STARTU.)
Problém budu mít asi v tom v jakém režimu jsou nastaveny oba dva ty disky.Pomomozte prosím.Nechce se to prepnout do režimu Ultra dma,pořád to pracuje v PIO.,ten primární disk,sekundární je v režimu ultra DMA 5
Co zkusit dat je do kamaradova pc jako druhy HDD, nabootovat z kamaradova HDD a zkusit zapnout UDMA.
Ze správce zařízení odeber všechny primární i sekundární kanály (nebo alespoň ten s pomalým diskem) a restartuj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.