Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypina se počitač

Od: houba* odpovědí: 14 změna:

prosim o radu vypina se mi počitač asi tak po 20minutach.třeba brouzdam na internetu a najednou se vypne,bedna sviti ale monitor zhasne,nejde to pak jinak nastartovat nez komplet vypnout od zdroje.a stane se ze obrazovka je jak kdyby to bylo v nouzovem rezimu.počitač byl pred měsicem na reklamaci odešla graficka karta.mam LYNX diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

2x

jojo taky mi to připadá jako ta grafika- jaká tam přesně je? s aktivním nebo pasivním chlazení? Obávám se že když je to lynx( nejpředraženější PC v ČR) tak bude zaplombovaný a nemůžeš vyjmout VGA a zkusit integrovanou na MB. pokud to není VGA tak je to MB

houba*
hodnocení

mam VGA NV EN 8500GT,

ondrasek*

ta je s aktivem, takže přehřívání není moc pravděpodobné, zkuste ještě přeinstalovat OS nebo aspoň přeinstalovat ovladače VGA... ale stejně je to určitě vadná grafika.

houba*
hodnocení

a nevite nahodou proč teda zase odešla nova graficka karta? nemuzu za to třeba nějak ja?

vojtahavel*

Možná bych zkusil si vypůjčit někde jiný zdroj a dát ho zkušebně do Vašeho počítače

houba*
hodnocení

ja jsem totalni amater na PC tak ho dam znovu reklamovat*klik*

vojtahavel*

Určitě někdo ze známých si s tím poradí, myslím s tou výměnou zdroje

celp*
hodnocení

0x

Zase grafika.

houba*
hodnocení

a je to možne když je tam komplet nova?

celp*

Možné to je.Také to může být na zákl.desce.Doma to nenajdeš.Myslím tím,že je to na hardweru. Dá se zkusit nějaký diagnostický program, ale je tomu potřeba rozumět.

ondrasek*

jinak nová být nemusí, ed system ( LYNX) často dává výměnou opravenou kartu z jiné reklamace. Na což má ze zákona právo.

Celkem často ( tak 20%) se mi stává že jejich opravený HW mi nejede vůbec, nebo přestane jet do měsíce.

hodnocení

0x

Abys měl jistotu, že to dělá grafika, tak stačí vlést do biosu a tam to prohledat, bude tam něco jako VGA, tam se dá nastavit jestli to má běžet na interní nebo externí grafiku ty tam zadáš interní. Nakonec to v biosu uložíš klávesou F10 a potvrdíš.

houba*
hodnocení

ja ale nevim co je to ten bios a kde to najdu

ondrasek*

Vůbec to neřeš dej to znova na reklamaci, Lynx dělali v LEVI a tam byl super servis... teď to má ED system ale i tam jsou slušní servisáci. Hlavně jim do protokolu popiš přesně co to dělám a zdůrazni ať otestují celé pc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]