Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké RAMky?

Od: mirek159 odpovědí: 5 změna:

Mám 7 let starý počítač mám na něm 512MB RAMky a 258MB grafickou kartu, 500GB hardisk , hraju na této sestavě celkem hdně her ale u těch náročných her na PC se mi Komp už začíná sekat. Proto si chci dokoupit nově Ramky a chci se zeptat jaky bych si měl koupit základní deska zvládne až 4GB ram. Jestli ty co tam mám za těch 7 let mám vyhodit a dokoupit kit 2x2GB nebo stačí když tyto dvě ramky co tam mám ted tak je ta nechám a koupím si 2x1GB aby to dalo 3GB, a jaké by jste mi doporučoval v sortimentu Mironetu. Jenom základní deska - Intel desktopboard D865 Perl. Děkuji předem za rady Mirek.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

to zálěží, zda seženeš stejné paměti a kolik máš volných banků. Já třeba sehnal paměti do starého počítače stejných parametrů a funguje to, mám 1 GB a k tomu původní 256 takže tam je taková netradiční hodnota, ale šlapeto už přes rok.

Jaké paměti koupit support.intel.com/... ale pokud chceš použít i co tam máš tak musí být shodné, může to fungovat i když budou jiné ale spíš ne.

mirek159
hodnocení

Takže ted mám 2 sloty volně a dva plné, kdyz chci tyto starý vyhodit a dát tam kit 2x1024MB což by bylo asi nejlepší, tak jestli mi u mé základní desky budou fachat tyto RAMky kingston.mironet.cz/...

Poslední dotaz bych měl jak se RAMky instalují jestli stačí ty starý vytáhnout a dát na místo těch původních (starých) tento kit 2x1024MB a pak jenom jestliu stačí zapnout PC a PC anběhne jako normálně akorát že v Tento počítači bude napsaný místo 512 MB 2GB RAM nebo jestli to musím nainstalovat nějak.

Ano, pameti staci ze slotu vytahnout a dat nove, nic se neinstaluje ani nenastavuje, v biosu bude uz nabehne nova hodnota.
Pokud jde o ty starsi pameti, pokud jsou take DDR 400MHz, nechal bych je v PC, zbytecny je vyhazovat.
Deska stejne dual channel neumi takze klidne mohou slouzit dal.
Pokud jsou pomalejsi tak vych je vytahl protoze by na svoji rychlost zpomalovaly i ty nove pameti.

mirek159
hodnocení

A tytokteré jsem uvedl z mironetu budou mi na mé desce fungovat.

Na strance vyrobce kterou vam sem vlozil kolega alf je to uvedeno. Ano vase deska umi DDR 400MHz takze fungovat budou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]