Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Nějak se mi tu a tam podaří nchtěně přepnout klávesnici do stavu, kdy se při opakovaném stisku stejné klávesy zobrazí např. ve Wordu po každém stisku jiný znak . Tuto situaci vrátím do normálu vždy až restartem PC.
Díky moc za radu.
0x
Dela to jenom jedna klavesa nebo je jich vic?
Nejsem odbornik, ale napisu svoji zkusenost. Mela jsem 2 klavesy, ktere se musely mackat opakovane, aby fungovaly. Uz jsem si myslela, ze budu muset menit celou klavesnici. Klavesy jsem vyndala, profoukla, vycistila a funguji zase normalne.
Nevim, jestli je to reseni vaseho problemu? Ale je mozne, ze i pod vasi klavesou je nejaky nanos, ktery brani primemu kontaktu.
Pockejte si na vyjadreni nejakeho odbornika.
0x
V jakém OS? jaká je perioda cyklu změny kláves? Je to deterministické? Můžeš uvést příklady vějíře znaků dané klávesy? A nakonec dělá to jeden program? Když přepneš do jiného programu, děje se to taky? Protože nastavení změny layoutu může být individuální pro dané okno a nebo v režimu pro ceslý systém jednotně
0x
ve Windows mate moznost mit nastaveno vice rozlozeni klaves pro pripojenou klavesnici. A mezi rozlozenimi klaves se muzete prepinat. Kombinace klaves WIN + mezernik vam zobrazi dostupna rozlozeni klaves tak jak je mate nastavene, a muzete mezi nimi zvolit nekterou z nic. Aktualne zvolenou klavesnici by jste mel videt dole v pravo na panelu (muze tam byt ENG, CZ, ). Pokud pouzivate jen jedno rozlozeni klaves, tak ostatni muzete odstranit (ovladaci panely/cas a jazyk/jazyk/klavesnice nebo podobne).
Takze ve zkratce bud si pamatovat klavesovou zkratku na prepinani, nebo mejte jen jedno rozlozeni klaves.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.