Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení součtu hodnot využité Ram správce úloh

Od: herd®

Vidím nesoulad ve správci Úloh windows 11 na záložce Procesy - sloupeček Paměť , a teď zkoumám konkrétně aplikaci "Microsoft Edge(130)". Tabů mám otevřenýc asi 200. Důležité je, že jde o zřejmě sekupenou hodnotu - ostatně v nultému sloupečku je rozbalovací šipečka a pod ním je tak odhadem 100 subprocesů msedge.exe (možná 130 jak je v závorce). Hodnota sloupečku paměť je 6941 MB a ta mi nesedí se zbytkem hodnot: sledování prostředků: Používáno 18GB, Změněná 0.6GB, Pohotovostní 10GB(a pro kontrolu:volná 37GB). Utilita Process Explorer mi ukazuje po přepočtu procent krát 64GB RAM: Commit charge: 20GB(20355MB) , Physical Usage 18GB. Hodnoty kurzívou jsou tytéž z subokna y System information graph: Modified: 647MB, a Paging List-standby:10552MB

Swap je nastaven na nulu. Zároveň vím, že paměť procesu (Working set v physical memory) je rozdělená na private, shared, shareable... a dál je Virtual memory = private bytes, a domnívám se ,že do Commit charge přispívá virtual size, ale do do physical usage se počítá Working set, ale shared část se započítá jen jednou když přece je shared.

Nemám kapacitu ani nervy sčítat 130 hodnot(a několikrát ještě) a porovnat je se sumární hodnotou 6941 z políčka výše, ale zatraceně mi nesedí k ostatním hodnotám, tak bych rád věděl, co ona součtová hodnota z sloupce paměť reprezentuje.

No a prostě víc údajů (sečtených) nedostanu z správce úlohu jako jeden údaj za 130 procesů než číslo paměť 6941MB. ale já vidím, že systém má Used 18GB adalších 10GB je standby. :Nemám spuštěné dalších moc aplikacích současně, dejme tomu 5 utilit co si berou po 100MB a zbytek je základ Windows 11 jako průzkumník, dwm, taskmgr,explorer, ale to se může jednat do 3GB max. Rezervováno HW je 560MB.Poradíte prosím, jak Microsoft Task manager došel k číslu 6941 slupce pamět záložky procesy?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Tak jsi nám to oznámil a co my s tím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]