Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stažení emailu

Od: maeda®

Jak stáhnout - zkopírovat mail. Nemyslím jen text, ale kompletní vzhled na obrazovce se všemi daty. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak jak tady radí, ale: "Kompletní vzhled na obrazovce" je něco jiného, než "všechna data".

Data, která nevidíte, jsou jako metadata v souboru *.eml.

mll
hodnocení

1x

Záleží v čem. V thunderbirdu třeba dáte ctrl+s a uloží se vám soubor s příponou eml.

Jiné mejlové klienty to mají jinak. Většinou se to jmenuje uložit celou zprávu nebo uložit jako eml. Třeba webový klient seznamu to má ukryté pod volbou ostatní možnosti. Centrum to má nějak podobně.

hodnocení

Na Seznamu

mll

Když otevřete email, úplně dole jsou dvě tlačítka: Vytisknout a Další. Kliknutím na další se rozevře nabídka a je tam uložit celý email a zobrazit hlavičku (měl jsem za to, že tam těch položek bývalo víc, ale možná mě paměť klame; asi před rokem, potom co zprasilo přihlašování i centrum jsem přešel na zobrazování mejlů v thunderbirdu (to taky neni žádná výhra) a webové rozhraní používám dost málo). Vy chcete uložit celý email. Tím se uloží přesně to, co přišlo. Otevře to každý mejlový klient, což myslím momentálně neni součást windows (dřív nějaký býval, něco taky bývalo v offisech). Navíc je to lidksky čitelné, teda samozřejmě text, obrázky a přílohy jsou shluk znaků.

Pořídit si snímek obrazovky (pravé tlačítko v prohlížeči někde na stránce) by taky nebylo od věci. Ale zrovna seznam používá nějaké vykreslování, že je vidět jen co je na obrazovce (některé weby se tak dají uložit celé, stačí dát uložit celou stránku), takže je to totéž jako printscreen.

Tak se mi nepovedlo vložit oříznutý obrýzek, co se dá dělat.

Stažení emailu

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nestačil by printscreen celé obrazovky? Budete mít obrázek všeho z obrazovky a případně text potom posunete a uděláte si nový printscreen/obrázek, který potom v grafickém editoru šikovně spojíte s tím prvním do jednoho výsledného obrázku. Zdravím!

doplněno 10.08.26 13:18:

maeda - tak si obrazovku vyfoťte mobilem, což by mohlo být jednoduché řešení.

hodnocení

O tom jsem uvažovala, ale myslím nějak jednodušeji.

redbulloffline
hodnocení

0x
1.
Dole pod e-mailem mám tlačítko "Vytisknout". To uloží kompletní e-mail jako PDF, neuloží se zobrazená reklama a informace o zařazení ve složce.
2.
Dole pod e-mailem mám tlačítko "Další" a volbu "Uložit celý e-mail". To uloží e-mail ve formátu pro e-mailové apky.
3.
V prohlížeči mám volbu "Tisk stránky do PDF". To udělá to samé jako v bodě 1.
.
Edit: Než jsem to dopsal, už byl někdo rychlejší :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]