Nejste přihlášen/a.
2x
Dobrý den, to musíte z těch originálních CDček (vložených do mechaniky PC) programem na grabování/ripování vytvořit soubory MP3 a ty potom už jen zkopírovat na flashku (na flashku se nevypaluje). Zdravím!
0x
Mě se líbí, jak každý zdůrazňuje osobní potřebu. To už poslední dobou je asi třetí nebo čtvrtý dotaz, kde je tohle zdůraznění. Pro jakou jinou než osobní potřebu by to asi člověk měl mít.
Postup je jednoduchý. Strčíte CD do mechaniky a nějakým programem zkopírujete. Audio CD má zvláštní strukturu, nejde jen tak kopírovat soubory (v těch jsou jen 44 bajtové hlavičky). Ale kopírování toho obsahu umí kde co. Já jsem to naposledy dělal ve windows XP, kde mě překvapilo, že se k tomu přímo přihlásil windows media player (tenhle program fakt nemusim, ale tady bylo příjemné překvapení), který nabídnul konverzi. ak jsem to ještě musel dělat podruhé, protože wma opravdu mp3 přehrávač nedával, takže se muselo zvolit mp3 a dát rozumný datový tok (default byl 64, to je hrozně málo, 128 je minimum, 256 je rozumné). Ale jinak našel k těm CD i informace (názvy písní, onterpretů apod.) z nějaké databáze a to i u dost obskurních CD u kterých bych to nečekal. Akorát u vlastnorčně dělaných to nenašel, ale tam jsem zase udělal audiotext, ve kterém ty informace byly. Ale s audio CD jsem už hrozně dávno nepracoval.
V zásadě potřebujete udělat 2 kroky:
1. získat z CD ta hudební data
2. zkonvertovat je do mp3
to můžete udělat buď takto odděleně, nebo na to je asitak milion aplikací.
Určitě máte v PC VLC media player, v tom to lze provést taky.
@ben: Dokonce ani ty neoriginalni/nekupovana CD se nedaji vymazat...
@tazatel123: Je-li to nejaka "bezna, tuctova" muzika, tak mozna bude rychlejsi a mene pracne nekde stahnout rovnou mp3.
Jenže kvalita nahrávky z YouTube a z CD je nesrovnatelná. Na YouTube jde hlavnš o obrázky, audio je v mizerné kvalitě.
@vibe2: Vzhledem k tomu, ze to tazatel chce prehravat na prenosnem radiu bez CD mechaniky, bych povazoval kvalitu audia z YT za dostatecnou.
Zkus tohle:
A tam vlož odkaz YouTube videa třeba
poradil mi to čínský DeepSeek, ostatní AI Mě poslali do háje protože to je samozřejmě podle nich nelegální a oni nechtějí jít proti gigantovi
Jinak v počítači jsme to dělali už někdy v roce 95 frauhofen kodekem z CD a komprese byla sakra pomalá s tehdejšími Pentii (pentium 100 tehdy nějak vyšlo, Měl jsem k těmto věcem tehdy přednostní přístup)...
pak to už měli i windows XP snad v sobě že šlo běžně uložit CDAudio stopy do WAV
já to v životě nepotřebovala nepoužíval všelijaký ty specializovaný prográmky do počítače, dneska to může být plný malwaru
tohle Apple Vyřešil s příchodem iPodu s pak iPhonu... Prostě pro lidi bylo jednodušší si tady kliknout koupit zaplatit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.